free download 78 travel guides written by experts

BARZA lansează Amniotest – autotest pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic

În timpul sarcinii, bebelușul este protejat de lichidul amniotic, un lichid transparent și complet steril, care asigură un mediu cu temperatură constantă, menține cordonul ombilical în poziție normală pentru a asigura cantitatea optimă de oxigen, ajută la dezvoltarea tonusului muscular și a oaselor și la dezvoltarea corespunzătoare a plămânilor.

Astfel, lipsa unei cantități suficiente de lichid amniotic, care poate fi determinată de ruperea prematură a membranelor, reprezintă un risc atât pentru mamă, cât și pentru dezvoltarea normală a copilului. Complicațiile materno-fetale ale ruperii premature a mebranelor pot consta în naștere prematură, prolapsarea cordonului ombilical, corioamniotită, dezlipirea prematură a placentei.
Senzația de pierdere de lichid care poate fi amniotic este frecventă în timpul sarcinii, ceea ce poate fi o cauză importantă de stres.

Ce este amniotestul și cum se utilizează?

Barza Amniotest

Barza Amniotest este un autotest non-invaziv pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic cu o acuratețe mai mare de 97,06%. Este ușor de utilizat și interpretat și permite monitorizarea continuă, timp de 12 ore, a pierderilor intermitente de lichid.
Absorbantul test se fixează pe slip și îşi schimbă culoarea atunci când vine în contact cu lichidul amniotic, care are o valoarea a pH-ului mai mare de 6,5 unităţi.

Cutia include 3 absorbante-test. Fiecare absorbant poate fi purtat până la 12 ore.

Rezultatul poate fi obținut imediat după ce s-a produs scurgerea lichidului, prin examinarea culorii benzii indicatoare de pe absorbantul test. Dacă pe absorbant a apărut culorea în albastru sau verde, indiferent de intensitate, de mărime, formă sau localizare, trebuie consultat medicul fără întârziere.

Barza Amniotest este recomandat pentru monitorizarea atât a sarcinilor cu risc crescut, cât și a celor normale, pentru că detectarea timpurie a scurgerilor de lichid amniotic poate ajuta la:

> Prevenirea complicațiilor sau a nașterii premature.
> Identificarea unei posibile rupturi a membranelor, în special după amniocenteză.
> Confirmarea faptului că s-a rupt apa, pentru o naștere în siguranță.

Barza Amniotest vă oferă mai multă linişte sufletească, atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *