PR Summit 2021

Băneasa Shopping City anunță câștigătorii celei de-a doua ediții a proiectului educațional Expoziția Imaginației

A doua ediție a proiectului educațional Expoziția Imaginației, organizat de Băneasa Shopping City, se va încheia pe data de 1 iunie, când va avea loc ceremonia de decernare a premiilor, în cadrul unui eveniment la care sunt așteptați cu mai multe surprize toți părinții și copiii.

Premiul Creativității, Premiul pentru Inovație, Premiul Publicului și Marele Premiu – o excursie la LEGOLAND® Germania cu toată echipa, vor fi acordate celor mai creative lucrări selectate dintre cele 12 care au ajuns în finală. Evenimentul va avea loc în zona foaierului Grand Cinema & More, începând cu ora 12:00.

În acest an, 95 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani au înscris lucrări în cadrul concursului și au lucrat în echipe sub coordonarea unui cadru didactic sau a părinților. Aceștia au putut să construiască lucrări din cărămizi LEGO® până pe data de 31 martie, alegând dintre cele cinci categorii ale concursului: arhitectură, basme și povești, ceramică, modă și gastronomie.

expozitia-imaginatiei_bsc_diaspora
Alături de costume autentice cu vechime și valoare istorică, costumele reinterpretate de copii cu ajutorul cărămizilor LEGO® au fost expuse în Băneasa Shopping City, iar mai apoi acestea au fost găzduite de Clubul Țăranului Român, în cadrul unei expoziții dedicate.

Anul acesta, proiectul a ajuns și peste hotare, la peste 4.000 de copii care studiază la două școli din Moldova și o școală din Ucraina. Cu sprijinul profesorilor și al autorităților locale, Băneasa Shopping City a organizat evenimente în cadrul cărora copiii din diasporă interesați de identitatea națională au aflat mai multe despre tradițiile românești, poveștile din spatele portului popular și au avut ocazia de a construi, la rândul lor, costume populare din cărămizi LEGO®. Costumele construite de copii au fost donate școlilor din care fac parte, pentru a păstra vii tradițiile românești chiar și peste granițe.

Sub mesajul It’s ok to reimagine folklore, Băneasa Shopping City a lansat pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Unite, cea de-a doua ediție a proiectului educațional Expoziția Imaginației prin care a încurajat copiii să învețe sau să reinventeze în mod original poveștile, tradițiile și obiceiurile românești, cu ajutorul cărămizilor LEGO®.

Tema proiectului educațional Expoziția Imaginației din acest an a fost folclorul românesc și a pus accentul pe importanța susținerii copiilor în procesul înțelegerii apartenenței și identității naționale, cei mici ducând mai departe tradițiile prin joacă – cel mai distractiv și totodată, cel mai simplu mod de a învăța. Pe lângă joacă, copiii au putut să lucreze în echipă, și-au dezvoltat abilitățile de vorbit în public, și-au folosit creativitatea, arătând tuturor modul în care văd ei lumea și au făcut cunoscute valorile întregului popor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *