Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Back to college: Sfaturi de la barista Starbucks despre cum să vă pregătiți cafeaua în camera de cămin

Sfaturi de la barista Starbucks despre cum să vă pregătiți cafeaua în camera

Atunci când iubitorii de cafea vin la Starbucks, aceștia sunt impresionați de numeroasele opțiuni de preparare a cafelei.
„Studenții care vin în cafenelele noastre sunt uimiți de toate felurile în care preparăm cafeaua atât în cafenelele speciale de tip Reserve, cât și în cafenelele Starbucks cu care i-am obișnuit”, a declarat Răzvan Ungureanu, Campion Barista România 2018. „Sunt curioși să afle cum funcționează fiecare recipient și cum pot replica și ei acasă băutura preferată”.

Sfaturi de la barista Starbucks despre cum să vă pregătiți cafeaua în camera

Pentru că dorește să împărtășească pasiunea pentru cafea cu și mai mulți oameni, Răzvan oferă mai jos sfaturi despre cum să pregătiți cafeaua acasă sau în camera de cămin.

Selectarea modalității de preparare preferate

Presa franceză (French Press)
Pregătirea cafelei la presa franceză păstrează uleiurile naturale prețioase pe care filtrele de hârtie le absorb și extrage aroma completă a cafelei, dând o consistență groasă și bogată.

„O presă de cafea nu are un filtru de hârtie, doar o plasă metalică. Deci vouă vă rămâne toată aroma”, spune Răzvan. „În cazul acestui tip de preparare sunt extrase și uleiurile de cafea ce transportă gustul (în loc să fie absorbite de hârtia de la filtru), care devin componentă a cafelei în ceașcă. O cafea Dark-roast, cu corp viguros și gust puternic, precum Cafeaua Starbucks Verona Whole bean se evidențiază cel mai bine prin această metodă de preparare”.

Pentru cafeaua pregătită la presă, folosiți măcinarea grosieră, asemănătoare cu sarea de mare. Umpleți presa cu apă fierbinte și asigurați-vă că toată cafeaua este acoperită de apă. Amestecați după patru minute, iar cafeaua este indicat să fie savurată în maximum 20 minute de la amestecare.

Pour-over
Pour-over este o modalitate foarte simplă prin care să pregătiți o singură ceașcă de cafea, cu o aromă completă. Așezați un filtru de hârtie într-un suport ca un con de sticlă sau ceramică, măcinați cafeaua fin, precum zahărul granulat, puneți-o în filtru și turnați încet apă fierbinte peste ea. Lăsați-o să se odihnească pentru 10 – 30 secunde. Apoi turnați restul apei fierbinți în con, printr-o mișcare circulară. Cafelele Blonde-roast, precum Starbucks Veranda Blend®, au o aromă mai delicată, citrică, care își descoperă perfect gustul prin această metodă de preparare.

„Când sunt acasă îmi pregătesc de cele mai multe ori cafeaua prin pour-over. E nevoie doar de 2-3 minute și cafeaua este gata”, spune Răzvan.

Chemex
Chemex® este un recipient elegant, în formă de clepsidră, realizat din sticlă de înaltă calitate, rezistentă la căldură, cu dimensiuni de la trei până la zece căni de cafea.

„La fel ca în cazul Pour-over, puteți controla extracția fluxului de apă”, explică Răzvan. „Puteți să faceți mai mult de o ceașcă o dată și să duceți Chemex-ul la masă, pentru a oferi cafea și prietenilor veniți în vizită”.

Filtrul de hârtie al chemex-ului reține zațul de cafea și o parte din uleiurile cafelei, pentru a obține o cafea clară, cu arome puternice și cu o corpolență delicată. Cafeaua se macină la granulație mediu-grunjoasă. Turnarea apei se face cu mișcări circulare, aproape de centrul filtrului, menținând constant fluxul de apă. Procesul durează între 3-5 minute, în funcție de cantitatea de cafea preparată.
Ce metodă vi se potrivește cel mai bine?

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.