free download 78 travel guides written by experts

Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă

Dănuț Ungureanu
Editura Tritonic

Seria de autor a lui Dănuț Ungureanu a Editurii Tritonic s-a îmbogățit recent cu o carte despre scris. Lucrarea este una utilă tuturor celor care se află la început de drum în ale scrisului. În fond, mulți oameni și-ar dori să fie autori cunoscuți, dar cum începi? Cum să scrii? Cum știi că ai scris bine o frază? Cum știi dacă persoanjele sunt bine gândite? Cum construiești povestea? Cum începi? Cum…?

“Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă” este o carte concisă care răspunde tuturor întrebărilor de mai sus și multor altora. Dar autorul nu adoptă un stil academic. Dimpotrivă. E ca un coleg de breaslă cu experiență care stă la taifas cu o persoană dornică să devină autor.

scriere creativa

După cum însuși autorul mărturisește, cartea nu este una cu reguli imbatabile, universal valabile. Dănuț Ungureanu spune că “Este pentru mine un prilej de a împărtăși câteva dintre constatările legate de propria mea evoluție în domeniul scrisului creativ, fără nici cea mai mică pretenție didactică. (…)

Acest text nu este în niciun caz o lecție despre scris, ci pur și simplu mărturisirea unor tabieturi, rutine, apucături personale.”

Dănuț Ungureanu abordează chestiunea scrisului creativ în mod sistematic. Astfel, secțiunile cărții acoperă, în fapt, părțile oricărui roman: introducerea, cuprinsul și încheierea. Fiecare secțiune are câteva capitole cu informații utile, exemple, iar finalul capitolelor aduce o recapitulare unde sunt incluse, pe scurt, detaliile prezentate în paginile precedente. Se vorbește despre criza de inspirație, dialog, ideea zero, personaje, tortura cu public, relația cu propriul text și despre multe, multe altele.

Finalul cărții este dedicat cărții sefe și veți găsi și aici numeroase informații utile.

Așa cum spuneam, poate că mulți și-ar dori să scrie, dar nu știu de unde să înceapă. Și cum. Cartea lui Dănuț Ungureanu îi va ajuta. Și fiecare, apoi, își va crea propriile tabieturi, găsindu-și propriul ritm și mod eficient de a scrie.

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *