Shadow

Autonom a lansat soluția de leasing operațional Business Green, dedicată companiilor care doresc să facă tranziția la o flotă electrică

Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate și finanțare, a lansat o soluție dedicată mașinilor electrice, construită să răspundă nevoilor utilizatorilor, dar și temerilor asociate adopției autovehiculelor electrice, precum autonomia mașinii la drum lung, încărcarea acesteia, costurile de mentenanță, avansul tehnologic și riscul valorii de revânzare.

Serviciul Autonom Business Green a fost construit cu scopul de a încuraja investițiile sustenabile și a simplifica procesul de tranziție spre o flotă cu emisii 0 a companiilor interesate de achiziționarea de mașini electrice. Acesta oferă beneficii suplimentare față de serviciul clasic, precum mașină de înlocuire cu motor termic pentru 15 zile/an, pentru a reduce grija autonomiei mașinii atunci când se pleacă la drum lung și asistență rutieră națională pentru momentele neprevăzute, inclusiv în cazul în care mașina rămâne fără autonomie.

Autonom Business Green

„Serviciul de leasing operațional Business Green reprezintă o soluție de finanțare flexibilă, construită să răspundă temerilor și nevoilor de mobilitate ale utilizatorilor și să susțină creșterea segmentului de utilizare a mașinilor electrice. Piața mașinilor electrice este în plină ascensiune și ne dorim să sprijinim companiile în alegerea unor mașini mai prietenoase cu mediul, oferind consultanță și toate informațiile conexe luării unei astfel de decizii. ”, explică Radu Predescu, Director executiv Autonom Lease.

În sectorul mobilității, în care activează Autonom, investițiile verzi reprezintă un element cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei. Pentru a accelera procesul de tranziție către o flotă verde și pentru a transforma soluțiile de mobilitate oferite pentru companii, Autonom a atras o co-finanțare de 15 mil.euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), ca parte dintr-un proiect mai mare în valoarea totală de 32 de milioane de euro.

Este prima dată când BEI acordă un sprijin financiar unei companii de mobilitate și cu această sumă au fost comandate la începutul anului 200 de mașini electrice Tesla (Model 3 și Model Y). În momentul de față 81 de mașini Tesla au fost livrate și sunt disponibile pentru companii prin serviciul de leasing operațional, transferuri cu șofer sau pentru închiriere în mai multe locații din țară.

La nivelul flotei totale a Autonom se observă o creștere a numărului de mașini hibride și electrice, remarcându-se progresul realizat pentru îndeplinirea angajamentului făcut de reducere cu 25% a emisiilor de carbon ale floteri până în 2025 și cu 50% până în 2030. La sfârșitul anului 2022, Autonom opera o flotă totală de 13.680 autovehicule, din care 13% reprezintă procentul de mașini hibride și electrice.

Totodată, prin divizia de leasing operațional pentru echipamente, Autonom Equipment Lease, compania poate pune la dispoziție și echipamentele auxiliare, precum stații de încarcare sau panouri fotovoltaice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *