free download 78 travel guides written by experts

Aproape 140.000 de gospodari romani isi planifica din timp finantarea imbunatatirii locuintei

prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte
·    BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat la sfarsitul lui 2009 aproximativ 134.000 de contracte. Suma totala contractata se ridica la peste 3,5 miliarde de lei
·    La sfarsitul anului 2009 depunerile clientilor au urcat la 220 milioane lei
·    Prima de la stat cuvenita clientilor BCR Banca pentru Locuinte pentru anul 2009 se ridica la peste 44 milioane de lei

BCR Banca pentru Locuinte S.A. (BCR BpL) avea incheiate la finalul anului 2009 aproximativ 134.000 de contracte de economisire creditare. Suma totala contractata prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte se ridica astfel la sfarsitul lui 2009 la peste 3,5 miliarde lei, fata de 0,8 miliarde lei in 2008. Suma medie contractata, intre 25.000 – 30.000 lei, este cu peste 30% mai mare fata de suma medie contractata in 2008. La sfarsitul anului 2009 depunerile clientilor au urcat la 220 mil lei, fata de 26 mil lei in 2008.

„Anul 2009 a fost unul foarte bun pentru BCR Banca pentru Locuinte. Ne-am depasit cu mult estimarile. Desi este abia la inceput, sistemul de economisire creditare in Romania se dezvolta foarte repede. In acest moment doar unul din 100 de romani are incheiat un contract de economisire creditare, dar suntem increzatori ca bancile pentru locuinte vor deveni foarte populare si printre romani”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Profil de gospodar
Sistemul de economisire creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte este foarte popular printre locuitorii din mediul urban cu venituri stabile care doresc sa investeasca in dotari noi sau reparatii majore ale locuintei. De obicei, acestia sunt membri ai unei familii care contracteaza in medie, fiecare, o suma de aproximativ 25.000 – 30.000 lei, iar pentru aceasta, in perioada de economisire a contractului, depun in mod regulat, lunar, intre 150 si 290 lei. 94% dintre clientii bancii se declara multumiti si foarte multumiti de relatia cu institutia de economisire creditare (conform studiu IRSOP 2009).

“Sistemul de economisire-creditare este pentru oamenii gospodari, pentru cei care isi planifica din timp imbunatatirea locuintei si inteleg necesitatea unei perioade de economisire inainte. Ce as vrea sa subliniez este faptul ca rezultatele pe care BCR Banca pentru Locuinte le-a avut anul trecut arata foarte clar ca romanii incep sa inteleaga nevoia de a economisi inainte de a face investii mari pentru imbunatatirea locuintei”, afirma Alexandru Ciobanu.

Clientii pot incheia contracte direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane, strategie de vanzare care si-a dovedit eficienta chiar in conditii economice dificile. In paralel, BCR BpL isi dezvolta reteaua de distributie proprie prin forta directa de vanzare si prin alti parteneri puternici de vanzare.

Avantajele sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si prima de la stat acordata in perioada de economisire. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

„In prezent, prima de stat este de 25% din soldul economisit anual, nu mai mult de 250 EURO (contravaloare in lei) pentru fiecare client. Daca in 2009, clientii care au incheiat in contract de economisire-creditare cu BCR BpL au primit peste 3,4 milioane de lei in prime de la stat, estimam ca in 2010 clientii BCR Banca pentru Locuinte vor primi peste 44 milioane de lei. Pentru cetatenii care doresc sa isi imbunatateasca conditiile locative si economisesc prin acest sistem, sprijinul statului este foarte important.” a incheiat Ciobanu.
 
BCR Banca pentru Locuinte va lansa in curand si activitatea de creditare. BCR BpL va oferi clientilor interesati posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – doua tipuri de credite care au menirea de a scurta perioada de astepare pentru un credit de economisire-creditare. BCR BpL vine, astfel, in intampinarea clientilor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ. Investitiile in domeniul locativ pe care le sustine BCR Banca pentru Locuinte sunt cele stipulate de lege, si anume: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Bucuresti, 18.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *