free download 78 travel guides written by experts

Aplicația PontajOK – o nevoie transformată în oportunitate

Elysian Software, în parteneriat cu CirrusNet, a dezvoltat o soluție software care să îi ajute, în calitate de angajatori, să respecte prevederile legale fără a externaliza procedurile de HR și fără a genera cheltuieli suplimentare.

Curând, nevoia lor a devenit o oportunitate, aplicația PontajOK reprezentând o potențială soluție pentru toți angajatorii din companiile mici și medii.

Din dorința de perfecționare și extindere a aplicabilității acesteia, au investit aprox. 60.000 euro pentru dezvoltarea de noi facilități.

Odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor din codul muncii, angajatorii sunt obligați să aibă la locul de munca fișă de pontaj cu ajutorul căreia să țină evidența orelor de început și sfârșit de program pentru angajații lor.

Inițial, aplicația PontajOK a fost concepută pentru uz intern, iar mai apoi, datorită eficienței sale, dezvoltatorii au luat decizia de a investi în ea și de a oferi această soluție și altor angajatori care se confruntă cu situații similare. Au fost investiți aproximativ 60.000 de euro în aplicația PontajOK pe parcursul a doi ani, iar bugetul rămâne deschis pentru customizări și noi facilități în diferite arii specifice.

Pontaj OK

“Ideea aplicației de pontaj a apărut odată cu implementarea reglementărilor legale în materie. Obligativitatea oricărui operator economic de a înregistra și raporta timpii de lucru ai tuturor angajaților, riscând sancțiuni severe în caz de neconformitate, cât și pregătirea noastră în piața aplicațiilor de business ne-a determinat să acționăm în acest sens”, a declarat Adrian Radu, business development manager la CirrusNet.

Folosirea unei aplicații de pontaj oferă angajatorilor avantajul de a înlocui o serie de activități manuale, de rutină, eficientizând astfel procesele administrative cu valoare adăugată mică.

“PontajOK este un registru disponibil oricui, fără a fi necesară administrarea de hârtii (procese precum scriere, verificare, curierat, arhivare, depozitare, interogare, distrugere, și alte acțiuni care consuma resurse și timp), având ca avantaj saving-ul considerabil obținut de companie”, a mai declarat Adrian Radu.

Aplicația PontajOK este disponibilă pe orice platformă mobilă. În plus, facilitatea de bază funcționează și pe telefoane non-smart. De pe un telefon non-smart (feature phone) se comunică prin SMS anumite acțiuni și platforma va gestiona aceste inputuri transformându-le în date utile și conforme.

Angajații se pot ponta, pot motiva incidente ad-hoc, pot înregistra cereri de concediu sau ore suplimentare ori pot înregistra solicitări operaționale (task manager).

Aplicația dispune de funcția GeoFencing care oferă companiei posibilitatea de a monitoriza activitatea angajaților la nivel de zonă carteziană cu ajutorul GPS-ului. Este o funcție extrem de importantă pentru companiile din domeniul serviciilor publice. În plus, aplicația este adaptabilă și integrabilă cu orice soluție de tehnologie a informației și poate conlucra într-un ecosistem tehnologic alături de soluții de monitorizare video, control access, detecție la efracție /mișcare, senzoristică de orice fel, sisteme ERP, CRM”, a explicat Adrian Radu.

În aplicația PontajOK sunt înregistrate în prezent peste 120 de firme. Angajatorii provin din diverse domenii precum: servicii, distribuție, IT, publishing, facility management, agricultură, industrie, pază și securitate.

Există trei tipuri de roluri pentru utilizatori, în aplicația PontajOK: administrator, liderul de echipa și angajat.

Administratorul (sau orice reprezentant al angajatorului) este cel care creează contul de companie în cadrul platformei. Odată creat contul companiei, administratorul identifică cu ajutorul adreselor de email angajații, iar aceștia primesc o invitație prin intermediul căreia se loghează în aplicație. Liderii de echipa se ocupă de gestionarea task-urilor angajaților și de aprobarea/validarea timpului de lucru.

“Unul dintre scopurile aplicației este să fie foarte ușor de folosit, iar în momentul de față un angajat își poate îndeplini pontajul într-un timp de sub un minut”, a mai spus Adrian Radu.

Costurile de utilizare ale aplicației în raport cu efortul necesar administrării registrelor pe hârtie, conform vechilor metode, nu depășesc 20%. Raportat la legislația din domeniul GDPR, prin care orice colaborator are dreptul să fie uitat, aplicația oferă aceasta posibilitate la un click distanță față de costurile exorbitante necesare administrării înscrisurilor pentru a conforma această cerință.

Despre Elysian

Elysian Software este o echipă pasionată de tehnologie, cu pregătire solidă în IT. Constituită oficial sub acest nume în 2012, Elysian Software are la bază un nucleu de ingineri software care colaborează de peste 10 ani. Echipa are experiență în dezoltarea de aplicații ce eficientizeaza procesele clienților din domenii precum automotive, access control, telecomunicații, manufacturing, depozitare automată.

Despre CirrusNet

CirrusNet este o echipă de profesioniști cu peste zece ani de experiență în dezvoltarea și implementarea infrastructurii IT, care oferă clienților săi soluții adaptate business-ului lor prin intermediul celor mai noi și mai flexibile tehnologii.

Compania CirrusNet a fost înființată în anul 2013 în perspectiva de a aduce la îndemâna companiilor românești soluții IT inovatoare și eficiente, asigurându-le astfel flexibilitate și adaptabilitate într-un context economic în continuă schimbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *