Shadow

Antreprenoarea Ruxandra Șerban debutează în muzică

Antreprenoarea Ruxandra Șerban, fondatoarea start-up-ului Vent d’ Est, dedicat promovării industriei de videostreaming inspiratā din Europa de Est (România), debutează pe scena muzicală românească sub pseudonimul IXANDRA. “Je l’aime”, albumul său de debut, la care semnează și compoziția pieselor, este o fuziune de folclor și muzică balcanică cu alte stiluri muzicale ca pop, dance, hip-hop, folk.

Muzica de pe albumul “Je l’aime” este inspiratā din folclorul mai multor popoare balcanice, din perioade istorice diferite,și cuprinde piese adaptate din punctul de vedere al liniei melodice, cântate în limbi diferite. . Chiar dacă pânā nu de mult m-am dedicat antreprenoriatului și sunt la început de drum, acest lucru nu este intamplator, ci vine ca urmare a înclinației din copilărie pentru muzica, dans, artā, inclinatie cultivată prin cursuri de pian, cursuri de canto. îmi fac un cadou. De-asta am și ales să lansez prima melodie de pe album în ziua aniversării mele, urmând ca pe celelalte sā le lansez în prima parte a anului viitor. Este cadoul meu pe care mi-l fac de ziua mea și cadoul pe care îl fac celor care doresc să-l primească. Este fructul unei dorințe de exprimare prea mult ascunsā, este un vis împlinit . Îmi doresc sā ne acceptăm unii pe alții, sā râdem mai des, sā ne iubim unii pe alții. Toți suntem diferiți, însă dacă acceptăm diferențele dintre noi și știm să compunem cu ele, ne vom da seama cât suntem de complementari și de importanți unii pentru ceilalți. Consider că diversitatea este o sursă de bogăție imensă. Pentru mine acest album este un imn al unei Românii unite, decomplexate”, declară Ruxandra Șerban.

Antreprenoarea mărturisește că în conceperea albumului s-a inspirat și din muzica tradițională Rromani, prima piesā de pe album fiind “Jelem, Jelem” . “Trebuie să recunoaștem: tradițiile rromilor sunt parte din realitatea pe care o trăim, iar valoarea acestora merită să fie recunoscută”. Albumul este un call to action către acceptarea diversității etnice si despre promovarea valorilor diferitelor popoare / etnii care sunt la fel de români ca noi.

Videoclipul Jelem, Jelem pune în luminā o poveste de dragoste dintre doi tineri care, indiferent de originile lor, indiferent de condiția lor, sunt fericiți și se bucurā de viața din plin. Este o invitație la a trāi viața din plin și a se bucura de tot ce ne oferā ea.

Ruxandra Șerban
Ruxandra Șerban

Antreprenoarea mărturisește că în conceperea albumului s-a inspirat si din muzica tradițională Rromani. “Trebuie să recunoaștem: tradițiile rromilor sunt parte din realitatea pe care o trăim, iar valoarea acestora merită să fie recunoscută”.
Producătorul albumului “Je l’aime”’ este Mihail Tirica, un nume consacrat în lumea muzicală autohtonă, acesta colaborând și cu Loredana Groza. Mihail Tirica spune că lucrul la albumul Ruxandrei Șerban a început în 2020, în plină pandemie.

„Ruxandra trăiește departe de casă, însă rădăcinile îi sunt tot în România. Pentru noi românii, folclorul și muzica balcanică fac parte din cultură, fie că vrem sau nu, fie că ascultăm sau nu, ne-am născut și am crescut aici, e în sângele nostru și nu putem să negăm asta. Ne-am îndreptat atenția către rădăcini pentru că suntem un popor cu o diaspora într-un număr covârșitor de mare, iar sentimentul de ”dor de casă” este permanent în sufletele și subconștientul a milioane de români plecați departe”.

Echipa videoclipului “Jelem, Jelem”:
Cast: Ruxandra Serban, Cezar Curteanu
Producer: Mihail Tirica
Directed by: Bobby Bārbācioru
DOP: Lucian Iordan
Location Manager: Marius Stanciu, Valentin Rosianu
Make-up Designer: Nicoleta Petrache
Make-up artist: Patricia Hoza
Costume Designer: Ioana Reti
Production Manager: Bogdan Suciu
Production Assistant: Dan Stefan
Grip: Marian Ene
Logging: Manolis, Noemi & Loretta
SFX: Mihai Reti
Transportation Coordinator: Aurel Falcescu
Special Thanks: Dragos Barbacioru

Despre Ruxandra Șerban
Antreprenor român stabilit în Franța. A absolvit Faculté de Sciences Economiques de l’Université Louis Pasteur Strasbourg. Este antreprenor, actriță și co-producător de film (a co-produs parodia Secretul lui Zorillo, locul 3 în topul Netflix în luna mai), Vineri 3 si s-a implicat în producția  filmelor de succes Love Building, distribuit în cinematografe, pe PRO TV, HBO și Netflix, Alt Love Building, Două lozuri (distribuit în cinematografele din România, Italia, SUA, pe HBO, PRO TV și Netfllix).

Ruxandra Șerban a înființat acum 18 ani agenția de publicitate ERKA, este stabilită în Franța, însă prin afacerile pe care le administrează susține și promovează creativitatea românească la nivel global. Anul acesta a creat start-up-ul Vent d’ Est, care face liantul între piața de creare de conținut video din Franța și cea din România / Estul Europei. Start-up-ul Vent d’ Est are ca obiectiv să demonstreze că industria de videostreaming poate fi o importantă resursă de capital pentru România.
În anul 2022 a fost inclusă în “Top 100 Români de Pretutindeni” – RePatriot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *