free download 78 travel guides written by experts

Angajament al Municipalităţii din München şi al BMW Group faţă de mobilitatea fără emisii: SHARE NOW îşi dublează flota electrică

● Cooperarea subliniază obiectivul mobilităţii inovatoare fără emisii ● Capitala landului Bavaria va promova activ mobilitatea electrică şi va extinde infrastructura de încărcare publică cu 550 de noi staţii de încărcare (la 1100 de puncte de încărcare) până la finalul anului 2019 ● Furnizorul de car-sharing SHARE NOW îşi extinde flota electrică din München la 200 de automobile până la finalul anului 2019 ●

Bucureşti/München. Departamentul de Sănătate şi Mediu al Municipalităţii din München (LHM), BMW Group şi furnizorul de car-sharing SHARE NOW îşi unesc forţele pentru a promova mobilitatea inovatoare în capitala landului. Printr-un memorandum de înţelegere publicat la 3 septembrie la München, LHM şi BMW Group îşi extind colaborarea. Furnizorul de car-sharing SHARE NOW, care a fost format la începutul anului 2019 ca parte a joint-venture-ului între BMW Group şi Daimler AG, îşi va extinde semnificativ flota electrică în cadrul acordului: ca atare, 200 de automobile BMW i3 vor fi disponibile în total pentru clienţii SHARE NOW pe şoselele din München până la finalul anului.

Aceste măsuri sunt concepute pentru a accelera tranziţia la mobilitate durabilă deja începută într-un efort de a îmbunătăţi calitatea aerului în München. În numele Municipalităţii, departamentul de lucrări publice, Stadtwerke München, va instala 550 de staţii de încărcare (cu un total de 1100 de puncte de alimentare), pe domeniul public până la finalul anului 2019. În prezent sunt 460 de posturi de încărcare cu 920 de puncte de alimentare pe teritoriul oraşului. Până la finalul anului 2020, până la 1.655 de puncte de încărcare vor fi montate în clădirile rezidenţiale, pe domeniul comercial şi în parcările auto publice. Până la 400 de puncte de încărcare suplimentare vor fi instalate pe domeniul public de furnizori privaţi.

Comisarul de Mediu al Municipalităţii din München, Stephanie Jacobs, declară: “Mobilitatea electrică este importantă pentru tranziţia la mobilitate durabilă în oraşul nostru. Pentru controlul poluării aerului, protecţia sănătăţii şi a climei, vehiculele din oraşul nostru trebuie să fie fără emisii oriunde este posibil. Acesta este singurul mod în care ne putem îndeplini obiectivele privind controlul poluării aerului şi neutralităţii climei. În paralel, tranziţia la mobilitate durabilă trebuie să includă şi opţiuni atractive de sharing pentru automobilele electrice, precum şi o extindere masivă a transportului public. Este singurul mod prin care putem reduce nevoia de a deţine un vehicul cu emisii potenţial ridicate şi totuşi să conservăm mobilitatea individuală. Motto-ul meu a fost mereu să nu operăm cu interdicţii, ci să creăm stimulente atractive pentru ca oamenii să îşi schimbe comportamentul. Acesta este motivul pentru care noi, în calitate de capitală a landului, căutăm în mod deliberat să promovăm mobilitatea electrică fără emisii locale”.

Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru transformare şi mobilitate electrică, afirmă: “Electrificarea vehiculelor este un obiectiv strategic important pentru BMW Group. Din acest motiv, BMW Group va aduce pe piaţă un total de 25 de modele electrificate până în 2023 – cu doi ani mai devreme decât era planificat iniţial. Ne vedem ca parte a soluţiei pentru provocările cu care se confruntă oraşele. Prin urmare, colaborările precum aceasta cu Departamentul de Sănătate şi Mediu al Municipalităţii din München sunt de importanţă strategică pentru noi. Dublarea dimensiunii flotei electrice a SHARE NOW până la finalul anului este doar primul pas. Suntem gata să facem şi alţi paşi împreună cu LHM”.

Peter Schwarzenbauer, Member of the Board of Management of BMW AG, Transformation, Electromobility and Stephanie Jacobs, Environmental Officer for the City of Munich
Peter Schwarzenbauer, Member of the Board of Management of BMW AG, Transformation, Electromobility and Stephanie Jacobs, Environmental Officer for the City of Munich

Flota electrică SHARE NOW creşte de peste două ori

Pe baza acestui parteneriat, furnizorul de car-sharing SHARE NOW îşi va mări actuala flotă electrică din München – 85 de automobile BMW i3 şa 200 de unităţi până la finalul anului – o extindere de peste două ori a flotei electrice a companiei în capitala Bavariei. Noile maşini vor fi introduse treptat în flota din München. În acelaşi timp, cele 85 de modele BMW i3 utilizate până în prezent vor fi înlocuite cu automobile de ultimă generaţie, cu autonomie de până la 260 de kilometri.

“SHARE NOW se vede ca un pionier al mobilităţii electrice. Obiectivul nostru este ca un sfert din flota noastră de car-sharing din Europa să fie electric până la finalul anului – suntem deja la 20%. Colaborarea noastră cu Municipalitatea din München este un exemplu pozitiv a ceea ce este posibil când afacerile şi municipalităţile se reunesc şi îşi propun obiective ambiţioase”, spune directorul executiv SHARE NOW, Olivier Reppert.

Utilizatorii din München au fost cuceriţi de mobilitatea electrică

Peste 100.000 de clienţi în capitala Bavariei au experimentat deja un automobil electric. În 2018, un sondaj efectuat de companie în rândul clienţilor a evidenţiat interesul populaţiei din München faţă de mobilitatea electrică: a reieşit că 79% din toţi utilizatorii chestionaţi ar alege un automobil electric în detrimentul unui cu motor termic dacă ar avea de parcurs aceeaşi distanţă. Cererea puternică pentru car-sharing electric este reflectată şi de cei 1,5 milioane de kilometri parcurşi de maşinile electrice SHARE NOW în München doar pe parcursul anului trecut.

Despre Municipalitatea din München

Municipalitatea din München face mai mult decât orice altă municipalitate din Germania pentru a-şi încuraja rezidenţii să treacă la mobilitate electrică. Sub auspiciile Departamentului de Sănătate şi Mediu (RGU), “Programul de acţiune integrat pentru promovarea mobilităţii electrice în München” (IHFEM) este cel mai mare program de acţiune de acest gen din Germania, cu un volum al finanţării de 60 de milioane de euro. Constă din 11 domenii de acţiune cu 22 de măsuri în desfăşurare (precum înfiinţarea staţiilor de mobilitate, opţiuni de închiriere a bicicletelor electrice de la Compania de Transport din München (MVG), electrificarea flotei urbane şi a transportului cu autobuze ale MVG, dezvoltarea infrastructurii de încărcare publică, etc.). În plus, programul “München mă electrizează” promovează dezvoltarea infrastructurii private, comerciale şi publice de încărcare în clădirile rezidenţiale şi comerciale, precum şi a garajelor de parcare publice în München, cu finanţare de la Ministerul Federal al Afacerilor Economice şi Energiei. Departamentul Muncii şi Dezvoltării Economice (RAW), în calitatea sa de unitate de sprijin al departamentului de lucrări publice, Stadtwerke München GmbH (SWM), supervizează dezvoltarea infrastructurii publice de încărcare din München în colaborare cu Departamentul de Urbanism şi Reglementare în Construcţii. În strângă colaborare cu SWM, RAW va continua să se ocupe de electrificarea transportului cu autobuze şi de integrarea bicicletelor electrice în flota sistemului MVG de închiriere a bicicletelor în cadrul IHFEM.

Despre SHARE NOW

Închiriază o maşină oriunde şi oricând – acesta este SHARE NOW. Ca lider de piaţă şi pionier al car-sharing în sistem free-floating, SHARE NOW are peste patru milioane de membri şi este reprezentat în 31 de oraşe mari de pe mapamond, cu peste 20.000 de automobile, dintre care peste 3.200 sunt cu propulsie electrică. De la înregistrare până la procesul de închiriere, toţi paşii sunt realizaţi digital prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. SHARE NOW oferă o soluţie durabilă pentru mobilitatea urbană şi, ca parte a gamei de opţiuni de mobilitate, contribuie semnificativ la reducerea gradului de congestie a oraşelor: fiecare automobil SHARE NOW înlocuieşte până la opt maşini private în traficul urban şi, în acelaşi timp, este utilizat de până la şase ori mai frecvent. SHARE NOW este cel mai mare furnizor de car-sharing cu automobile electrice în sistem free-floating din lume, cu patru oraşe europene operând cu flote 100% electrice, iar în alte 14 oraşe funcţionează cu flote parţial electrice. În prezent, SHARE NOW este prezent în Europa şi America de Nord cu automobile BMW, Mercedes-Benz, MINI şi smart şi continuă să-şi extindă poziţia de lider de piaţă în car-sharing în sistem free-floating. SHARE NOW este unul dintre cele cinci servicii de mobilitate din cadrul joint-venture-ului format de BMW Group şi Daimler AG, fondat în 2019. Compania are sediul în capitala Germaniei, Berlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *