Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Analiză Saxo Bank: Cum poate fi businessul de streaming video atât de profitabil în acest context?

de Peter Garnry – șef strategie capitaluri proprii, Saxo Bank

Două megavești au venit din industria streamingului video săptămâna aceasta. AT&T intenționează să separe afacerea cu mass-media și să o fuzioneze cu Discovery, creând o nouă companie media combinată cu venituri preconizate de 52 miliarde de dolari în 2023; analiștii se așteaptă ca Netflix să atingă venituri de 39 miliarde de dolari în 2023.

Amazon a anunțat, de asemenea, săptămâna aceasta că încearcă să achiziționeze studioul de film MGM (cel care deține franciza James Bond) pentru 9 miliarde de dolari, deoarece îi sporește nivelul de proprietate asupra conținutului. Valoarea combinată a tranzacțiilor din industria mass-media se apropie de 80 de miliarde de dolari anul acesta, devenind cel mai important an de tranzacționare pentru mass-media din 2000. Apple își intensifică, de asemenea, prezența în streaming video, iar capacitatea Disney+ de a atrage abonații plătiți a surprins analiștii.

Traiectoria pare a fi, de asemenea, ca pentru a supraviețui în viitor, fiecare serviciu de streaming video va trebui să fie integrat vertical, creându-și propriul conținut pentru a fi relevant. Acest lucru duce probabil la o mai mare consolidare în timp, înainte ca industria să atingă un „platou” cu 4-5 jucători majori.

media_Saxo

Pentru Netflix, întrebarea este care va fi rentabilitatea pe termen lung într-o astfel de industrie și în ce măsură serviciile de streaming video pot stabili prețuri mai ridicate. Riscul este următorul: conținutul converge în timp și oamenii aleg doar două abonamente.

Industria ar putea foarte bine să se încheie ca industria actuală a telecomunicațiilor, cu câțiva jucători mari care oferă promoții recurente pentru a atrage abonații de la un serviciu concurent pentru a-i pierde din nou, transformând jocul într-un câștig și o pierdere perpetuă a cotei de piață pentru fiecare promovare făcută.

După cum am făcut referire în aprilie, Netflix ar trebui să ia în considerare diversificarea în streaming de e-sport sau să intre în gaming mai direct, deoarece CEO-ul Hastings a spus că jocurile reprezintă cea mai mare amenințare din timpul liber pentru streamingul video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *