metalshow

Analiza evoluției Bitcoin – urmează pragul de 20.000 USD?

Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange SA

VARȘOVIA. Piața Bitcoin (BTC) este încă una destul de tânără, cu toate acestea, există o tendință emergentă care are șansa de a se repeta. În decembrie 2017, a avut loc o explozie a prețului, care a adus cotațiile BTC la 19.500 USD. De atunci, acțiunile au scăzut și apoi au încercat să se recupereze, dar tendința a fost în mod clar în scădere, ducând prețul Bitcoin la un nivel de 3,150 USD.

Între decembrie 2018 și martie 2019, am ne-am confruntat cu o volatilitate extrem de scăzută – a fost faza de acumulare înainte de următoarea scădere puternică. Schimbarea trendului de scădere și ulterioarele creșteri ale prețului a început în aprilie 2019 și a continuat neîntreruptă până la sfârșitul lunii iunie 2019, când nivelul prețului a ajuns în jurul valorii de 11.360 USD.

Acest nivel de preț s-a dovedit a fi un vârf local și de atunci observăm o alunecare foarte asemănătoare cu cea pe care am văzut-o de-a lungul aproape întregului an 2018. Cu toate acestea, un lucru s-a schimbat – prețul este corectat de la un nivel mai scăzut și raza de acțiune a valurilor ulterioare este mult mai mică.

Analiza evolutiei BitcoinSursa: Aforti Exchange

Având în vedere repetabilitatea celor două modele descrise mai sus, putem presupune că prețurile vor avea tendința de a scădea până la 9.100 USD, după care vor intra într-o volatilitate foarte limitată, pentru ca în final să scadă la 7.500 USD. Acest nivel ar trebui să fie deja minimul local, de la care va pleca următorul val de creșteri. Dacă cererea reușește să împingă linia principală a tendinței descendente, este posibil să avem de-a face cu un alt val de boom care poate ajunge la bariera psihologică de 20.000 USD, depășind maximul istoric pe care l-am văzut la sfârșitul anului 2017.

Astăzi, prețul BTC oscilează la un nivel 10.100 USD, în timp ce capitalizarea totală de piață a Bitcoin valorează peste 181 miliarde USD. În ultimele 24 de ore, au fost tranzacționate monede virtuale Bitcoin în valoare de aproximativ 18 miliarde USD. Este de subliniat faptul că Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă după Bitcoin are o capitalizare de piață de aproximativ 10 ori mai mică decât BTC, de 19 miliarde USD, iar întreaga piață a criptomonedelor este estimată la 259 miliarde USD.

Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare Aforti Exchange SA
Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare Aforti Exchange SA

Conținutul prezentat în acest comentariu special este opinia proprie a autorului și nu constituie recomandări de investiții. Autorul nu este responsabil pentru deciziile de investiții luate în baza acestor informații, nici pentru daunele suferite ca urmare a deciziilor de investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *