Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Agentii Realpro garanteaza contractual vanzarea apartamentelor

sfidand asa-zisa criza imobiliara

In pofida asa-zisei crize imobiliare Agentii din Reteaua Realpro garanteaza vanzarea apartamentelor si caselor listate de clientii lor.

Agentii din Reteaua Realpro se diferentiaza de ceilalti agenti imobiliari prin faptul ca sunt responsabili fata de vanzatori. Fiecare agent imobiliar Realpro ofera un Certificat de Garantie scris prin care se obliga sa vanda casa in perioada si la pretul convenite. Daca casa va sta pe piata mai mult decat perioada convenita, Agentul Realpro va vinde casa dar ii va percepe vanzatorului comision ZERO. Pentru stabilirea pretului de piata, Agentul imobiliar Realpro va genera un raport computerizat al celor mai recente vanzari comparabile din zona (CMA – Analiza Comparativa de Piata). Dupa analizarea datelor, se stabileste o valoare de piata. Aceasta valoare de piata va reprezenta in acelasi timp pretul de vanzare garantat. Agentul este atat de increzator ca va vinde casa in perioada convenita, incat se angajeaza contractual sa vanda casa fara comision daca va depasi aceasta perioada. Este ca o polita de asigurare pentru vanzarea apartamentului.

“In conditiile in care multi proprietari sunt acum nevoiti sa scada preturile solicitate pentru a se apropia de valoarea corecta de piata, multi spectatori al pietei imobiliare au perceptia gresita ca asista la o scadere a preturilor de vanzare a apartamentelor. De fapt, impresia de prabusire a preturilor la apartamente se datoreaza exclusiv lipsei de date despre preturile reale de tranzactionare”, a precizat Sorin Udrea, Marketing & Training Director Realpro.

Analizele realizate de Realpro pentru Bucuresti pentru primul trimestru al acestui an arata ca, in conditiile in care preturile cerute de proprietari au scazut cu pana la 10%, preturile reale de tranzactionare a apartamentelor au crescut cu 5% in aprilie 2008 fata de decembrie 2007. Astfel se observa ca, de fapt, evolutia preturilor la apartamente confirma tendinta ultimilor ani: crestere de circa 5% pe trimestru, 20% pe an. Avem doar de-a face cu o echilibrare a pietei imobiliare rezidentiale, care pana la inceputul acestui an era o piata “fierbinte”.

Bucuresti, 18.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *