Baby Boom Show Virtual

„Adevărul” celebrează cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”

„Adevărul“ este pentru a treia oară partener media principal al Festivalului „George Enescu“. Anul acesta, comunicarea editorială se desfăşoară în principal online, pe www.adevarul.ro, cel mai accesat site de ştiri şi actualitate din România în 2018 și 2019.

Adevărul.ro prezintă, în secţiunea specială festivalenescu.adevarul.ro, totul despre Festivalul „George Enescu“. Astfel, cititorii beneficiază de o acoperire completă a grandiosului eveniment, în toată complexitatea lui, asigurând accesul imediat al publicului pasionat de muzică la toate informaţiile despre Festival.

În secţiunea dedicată evenimentului, cititorii vor găsi programul complet al Festivalului Internaţional „George Enescu“, cronici de spectacole, materiale în exclusivitate, vor citi despre marile orchestre ale lumii invitate şi despre personalităţile de prim rang care vor onora ediţia din 2019. În plus, vor avea ocazia rară de a citi interviuri cu mari oameni de cultură şi artişti din România şi din străinătate, invitaţi la Festival.

George Enescu Festival 24

Pentru a reflecta întreaga atmosferă din perioada Festivalului, pe lângă transmisiunile live ale spectacolelor de pe adevarul.ro, reporterii „Adevărul“ se vor afla în mijlocul evenimentelor şi ne vor ţine la curent cu toate manifestările artistice care vor cuceri Bucureștiul în luna septembrie. Aceștia vor lua pulsul Festivalului în spaţiile inedite în care vor avea loc diferite manifestări muzicale. Video-reportajele din diferite puncte ale Capitalei vor contribui la menținerea atmosferei de sărbătoare, antrenând publicul în transformarea Bucureștiului într-un oraş al muzicii, în cadrul evenimentelor din programul „Orașul cântă”.

Echipa editorială desemnată de „Adevărul” pentru parteneriatul din cadrul Festivalului va genera conținut special dedicat platformelor online, menit să crească vizibilitatea evenimentului în mediile uşor accesibile publicului tânăr, activ şi receptiv la informaţiile culturale de calitate.

Conţinutul editorial generat de adevarul.ro va fi preluat şi pe celelalte platforme online ale grupului de presă „Adevărul Holding” urmărite de cititori pasionaţi ai manifestărilor artistice, atât pe site-urile dilemaveche.ro, historia.ro, okmagazine.ro, cât şi pe canalele social media ale acestor publicaţii.

Informaţii despre Festival se vor regasi şi în ediţiile publicaţiei săptămânale „Weekend Adevărul”, pe întreg parcusul desfăşurării lui. Mai mult, „Weekend Adevărul” va publica, la finalul Festivalului, un supliment special, dedicat lui George Enescu. Acesta va cuprinde, pentru celebrarea operei marelui compozitor român, povestea premierei mondiale a operei Oedipe de la Paris. Cititorii vor avea ocazia să retrăiască emoţia premierei capodoperei enesciene şi să-şi imagineze cum au perceput spectatorii de acum 83 de ani prima audiţie, parcurgând articolele referitoare la acest eveniment, reproduse integral, așa cum au apărut în ediţiile ziarului Adeverul din martie 1936.

„Adevărul Holding” va publica de asemenea, în perioada desfăşurării ediţiei din 2019 a Festivalului Internaţional “George Enescu” un dosar special dedicat Festivalului în revista „Dilema Veche”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *