free download 78 travel guides written by experts

A fost ales cantecul Romaniei la Eurovision Junior 2008

Piesa Salvaţi planeta! interpretată de Mădălina Lefter şi Andrada Popa va participa la concursul Eurovision Junior, în data de 22 noiembrie 2008, în Limasol, Cipru. Cele două artiste au cucerit juriul şi publicul telespectator în cadrul selecţiei naţionale difuzate în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional, duminică, 1 iunie. Prestaţia artistică a Mădălinei şi Andradei a fost întregită de trei dansatoare: Luana Marin, Andreea Munteanu şi Andreea Ştefan. Cele cinci fete au 10 ani şi sunt prietene de mai mulţi ani, de când participă împreună la  diverse festivaluri şi programe tv. De altfel, Mădălina Lefter are deja un palmares impresionant (peste 40 de premii) şi numeroase participări la diverse competiţii din ţară şi străinătate. Anul trecut a oferit mai multe recitaluri şi chiar a cântat în duet cu Mihai Trăistariu. Colega ei, Andrada Popa, are la activ câteva apariţii în diverse programe tv, precum şi premii la diverse festivaluri din ţară. La fel ca la toate selecţiile naţionale Eurovision Junior de până acum şi în acest an piesa câştigătoare a fost aleasă în baza voturilor primite de la telespectatori şi de la juriu, ponderea finală fiind: 50% televoting, 50% juriu de specialitate. Telespectatorii au putut vota gratuit de pe telefoanele din reţeaua Orange şi Romtelecom. Piesa Salvaţi planeta! s-a plasat la egalitate cu cântecul Copil şi înger interpretat de Georgia Dascălu şi a fost declarată câştigătoare pentru că a primit cele mai multe note maxime din partea juriului: şase note de 12.

Juriul de specialitate a fost format din: Luminiţa Anghel, interpretă de muzică pop, Mădălina Cerban, jurnalist, Cristian Alivej, compozitor şi textier, Gabriela Scrabă, redactor şef adjunct în SRR, Daniel Horhocea, realizator emisiuni SRR, Daniel Iordăchioaie, interpret muzică pop şi Avin Arabo, prezentatoare de emisiuni pentru copii.

Gazda spectacolului a fost Alina Sorescu ajutată de Iulia Ciobanu şi Andy Jugănaru, care au luat pulsul atmosferei din Camera Verde.

Invitaţi de onoare au fost membrii formaţiei 4 Kids, cei care au reprezentat România la ediţia de anul trecut a concursului Eurovision Junior, alături de Alina Eremia, participantă la ediţia din 2005 a aceluiaşi concurs.

Spectacolul a fost urmărit de românii din întreaga lume, fiind transmis în direct la TVR internaţional dar şi on-line.

Bucuresti, 02.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *