creative night talks

8 motive pentru care să-ți muți afacerea în Cloud

Un cloud computing reprezintă o platformă care te ajută să stochezi un volum de date pe serverele oferite de furnizori, folosind internetul. Aceasta este accesibilă tuturor utilizatorilor de internet și mulți o folosesc fără să realizeze. Spre exemplu, stocarea fișierelor, fotografiilor sau videoclipurilor personale într-un sistem online reprezintă o metodă de utilizare a tehnologiei cloud.

În cazul companiilor, acestea beneficiază de numeroase avantaje prin utilizarea tehnologiei cloud. De aceea, în ultimii ani, tot mai mulți antreprenori utilizează un astfel de sistem. Dacă nu ești familiarizat cu această tehnologie, e posibil să nu ai curaj să-ți muți afacerea în cloud. Însă, iată care sunt motivele pentru care ar trebui s-o faci.

8 motive pentru care să-ți muți afacerea în Cloud

sursa foto

Costuri reduse

Nu este ieftin să dezvolți și să întreții un departament IT. Trebuie să investești o sumă mare de bani în achiziționarea echipamentelor, componentei software, dar și în angajarea unor specialiști în domeniu. Aceștia trebuie să instaleze toate softurile necesare dar și să le gestioneze. Atunci când utilizezi tehnologia cloud, plătești doar serviciile oferite de furnizor, care, de obicei, se prezintă sub formă de abonamente.

Costul serviciilor depinde de tipul de cloud computing ales, de capacitatea de stocare, de numărul utilizatorilor, dar și de alte funcții.

Simplitate

După cum am spus, un departament IT obișnuit are nevoie de experți care să-l gestioneze, fiindcă e nevoie de o anumită pregătire profesională. De asemenea, softurile de care ai nevoie trebuie achiziționate, instalate, configurate și securizate. Însă, în cazul tehnologiei cloud, procesul este mult mai simplu. Echipa IT poate gestiona mai ușor datele din cloud, în timp ce toate actualizările și modificările sunt administrate de către furnizorul de servicii cloud.

Variabilitate

Există mai multe tipuri de tehnologii cloud. Acest lucru înseamnă că ai mai multe variante de servicii pentru firma ta. Poți alege dintre un cloud public, privat sau hibrid și dintre un cloud IaaS (Infrastructure as a Service), SaaS (Software as a Service) și PaaS (Platform as a Service). În funcție de caracteristicile fiecărui tip de cloud, vei ști de ce are nevoie firma ta. Mai mult decât atât, poți modifica unele funcții și servicii.

Productivitate și inovație

Pentru că tot procesul de gestionare a datelor este mai simplu și mai rapid, vei salva mult timp pentru atingerea altor obiective și pentru inovație. De asemenea, colaborarea cu partenerii de afaceri este mai rapidă și mai eficientă. În acest mod, productivitatea angajaților crește semnificativ. Mai mult decât atât, tehnologia cloud oferă resurse și instrumente pentru dezvoltarea și testarea aplicațiilor.

Scalabilitate

Utilizarea unei tehnologii cloud permite stocarea unor volume mari de date, în funcție de nevoile fiecărei companii. Scalabilitatea reprezintă proprietatea unui sistem de a se extinde. Așadar, odată cu extinderea companiei și creșterea necesarului de stocare, capacitatea de stocare se poate extinde exact atât cât ai nevoie.

Mobilitate

Tehnologia cloud îți permite atât ție, cât și angajaților, să accesați fișiere de oriunde, oricând, atât timp cât sunteți conectați la internet. Flexibilitatea este un avantaj important al tehnologiei cloud, deoarece, astfel, angajații își pot efectua responsabilitățile și de pe teren sau de acasă. De asemenea, poți monitoriza constant activitatea din cloud, de pe orice dispozitiv la care ești conectat în cloud.

Securitatea datelor și back-up

Odată urcate informațiile în cloud, beneficiezi de confidențialitate. Dacă laptopurile sau alte dispozitive sunt furate sau pierdute, nimeni nu poate accesa datele tale fără username și parolă. De asemenea, poți controla datele de pe alte dispozitive, de la distanță, astfel încât persoanele neautorizate să nu le poată accesa.

Mai mult decât atât, cu ajutorul tehnologiei cloud, previi distrugerea fișierelor importante. Toate datele sunt copiate în mai multe servere, astfel încât să le poți recupera la nevoie. Atunci când lucrezi în cloud, nu contează dacă se strică un computer, pentru că datele sunt accesibile online.

Colaborare îmbunătățită

Tehnologia cloud este o modalitate de a îmbunătăți munca de echipă. Angajații pot completa proiecte de oriunde, pot actualiza unele fișiere și pot transmite datele rapid către colegi. Toate aceste operațiuni sunt efectuate în timp real. Aceste aspecte favorizează creșterea performanței personalului.

În concluzie, este de preferat să utilizezi tehnologia cloud, în detrimentul dispozitivelor de stocare clasice. Pentru a-ți muta afacerea în cloud, trebuie să optezi pentru un furnizor specializat, cum ar fi Ciel cloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *