free download 78 travel guides written by experts

8 metode să maximizezi spațiul unui apartament de bloc românesc vechi

A venit momentul mult așteptat și, în sfârșit, te-ai mutat la casa ta, în zona în care îți doreai, însă apartamentul nu este prea generos cu spațiul, fiind într-un bloc vechi, construit în perioada comunistă.

Știm cu toții: multe dintre aceste apartamente sunt cu bucătării înguste și băi mici, în care de-abia intră mașina de spălat. Din păcate, nu putem mări spațiul la propriu, însă îl putem mări vizual, prin punerea accentului pe designul interior al încăperilor folosind profile decorative și sfatul experților în domeniu. In plus, așezarea mobilei, culorile alese și alte trucuri ne pot da senzația de locuință spațioasă, în care nu te simți sufocat.

Mobilier multifuncțional

Când ai un apartament mic și multe obiecte, ai două opțiuni: fie aglomerezi spațiul cu obiecte, însă efectul va fi unul sufocant și va da impresia de dezordine, fie alegi mobilier multifuncțional. Ce înseamnă asta? O canapea extensibilă cu spațiu de depozitare, o masă cu sertare, dulapuri încăpătoare și etajere înalte. Totodată, orientează-te către mai puține obiecte de mobilier, însă mult mai practice, spre exemplu: în loc să alegi o canapea mai mică și două fotolii, achiziționează o canapea mai mare cu colțar și vei salva spațiu.

Alb-negru

Combinația alb-negru pentru covoare sau chiar pereți va oferi senzația vizuală că te afli într-o încăpere mult mai spațioasă. Alege un covor în dungi alb-negru și poziționează-l lângă o canapea într-o singură culoare iar pe lângă imaginea minimalistă, vei avea și iluzia optică a unui spațiu mult mai încăpător.

Culori contrastante și panouri decorative

Jocurile de culori în aceeași încăpere nu numai că vor scoate din anonimat spațiul, ci îl și vor maximiza. Alege să vopsești trei pereți într-o culoare, spre exemplu în alb și un galben și casa ta va căpăta un aer mult mai vesel, modern și aerisit. Totodată, pentru a adăuga mai multă personalitate pereților, folosește-te de panourile decorative 3D, realizate din poliuretan, care oferă un aspect de pereți sculptați și pun mobila simplă în valoare. Aceste panouri se montează extrem de ușor, sunt rezistente la șocurile mecanice și pot fi vopsite în orice culoare îți dorești. Iar pe lângă faptul că îți maximizează vizual spațiul și sunt estetice, ele pot avea și un rol funcțional, pentru că protejează pereții.

decorare apartamente mici

Oglinzile

Un truc eficient de a maximiza spațiul din apartamentul tău, cel puțin vizual, este prin amplasarea de oglinzi. Dacă ai un dormitor mic, achiziționează un șifonier înalt, până în tavan, care să fie acoperit de oglinzi. Instant, acestea îți vor da impresia că dormitorul tău este dublu ca dimensiune iar dacă șifonierul este amplasat în paralel cu ferestrele, camera va părea automat și mai luminoasă datorită reflecției luminii.

De îndată ce vei pune în aplicare toate trucurile de mai sus, apartamentul tău va căpăta un aer mult mai modern iar senzația că nu ai loc să te desfășori în propria locuință din cauza aglomerației de detalii va dispărea complet.

Echipa Fabrica de Profile
Echipa Fabrica de Profile

Cu puțină ingeniozitate și experții potriviți din domeniu (precum echipa de la Fabrica de Profile – foto), vei trage concluzia că nu suprafața în sine este importantă, ci modul în care organizezi și aranjezi lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *