free download 78 travel guides written by experts

68 milioane euro bani europeni pentru reabilitarea și modernizarea Axei rutiere stratagice Botoșani – Iași

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat astăzi astăzi, în prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, un contract de finanțare în valoare de peste 68 mil. euro fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea Axei rutiere strategice 2: Botoșani -Iași.

Modernizarea drumurilor de legătură cu rețeaua europeană de transporturi va conduce la creșterea economică locală. Cel mai mare câștig va fi al locuitorilor județelor Iași și Botoșani, care vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite sau își vor putea dezvolta propriile afaceri, a afirmat ministrul Marius Nica.

MDRAPFE logo

După finalizarea lucrărilor de investiții, care se vor desfășura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite și modernizate drumuri județene în lungime de peste 100 km, astfel încât peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată, care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Proiectul vizează îmbunătățirea situației actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la rețelele de transport județene cu acces la rețeaua TEN-T și la polul de creștere Iași, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum și turiștii care vizitează regiunea.

Rezultatele așteptate la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului inclus creșterea cu peste 30% a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor și creșterea siguranței rutiere.

Despre proiectul de finanțare

Proiectul, cu titlul ”Regiunea Nord-Est – Axa Rutiera Strategica 2: Botoșani – Iași”, este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Zona vizată de drumul reabilitat se află în județele Botoșani și Iași, regiunea Nord-Est, pe un segment care străbate localitățile: Blândești, Cerchejeni, Sulița, Lunca, Cernești, Todireni, Dângeni, Mihălășeni, Rediu, Râușeni, Călărași, Albești, Trușești, Șipote și Hănești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *