free download 78 travel guides written by experts

40.000 euro pentru 6 proiecte de filantropie, prin programul „Susține un ONG!”

Antreprenoriat verde, educație pentru sănătate prin stand-up comedy sau terapie multisenzorială acvatică sunt câteva dintre temele proiectelor câștigătoare ale ediției din acest an a programului „Susține un ONG!”.

Susține un ONG

Programul este destinat încurajării implicării angajaților Orange în cauze de filantropie, prin oferirea de granturi către ONG-uri propuse de aceștia și selectate prin concurs anual. Pe parcursul celor șase luni de implementare a proiectelor câștigătoare, angajații Orange România devin managerii proiectelor pe care le-au propus spre finanțare și astfel au ocazia să cunoască mai bine ONG-ul, modul de organizare și de lucru, să urmărească pașii de implementare ai unui proiect, să facă raportări financiare și narative etc.

Anul acesta, bugetul pus la dispoziție prin programul desfășurat de Fundația Orange a fost de 40.000 euro. Juriul concursului a fost format din: Alina Kasprovschi – director executiv Fundația Comunitară București, Florin Ghindă – fondator România Pozitivă, Ruxandra Predescu – consultant în comunicare și blogger Printre Rânduri, Teodor Tiță – jurnalist Europa FM şi Amalia Fodor – director Fundaţia Orange.

În urma jurizării propunerilor înscrise în cea de-a 6 ediție a concursului „Susține un ONG!”, cele șase proiecte câștigătoare sunt „România Prinde Aripi” (Alin Băda, împreună cu Societatea Ornitologică Română), „GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde” (Cristina Oana Batusariu, împreună cu Fundația Noi Orizonturi), „Cinema&Play in Children’s Hospital” (George Caloian, împreună cu Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică), „Stand-up: educație pentru prevenirea HIV” (Mădălina Pavel, împreună cu Asociația Semper Musica), „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor” (Andras Ferencz Smazenka, împreună cu Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice București) și „Generația Z în acțiune” (Alina Stan, împreună cu Asociația Școala de Valori).

RECOMANDAM:  9 ani de portabilitate - peste 4,2 milioane de numere portate

România Prinde Aripi: Proiectul urmărește sprijinirea biodiversității, prin amenajarea unor locuri de cuibărit pentru păsările sălbatice și prin hrănirea lor în timpul iernii. În felul acesta, voluntarii implicați în proiect și alte persoane din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara vor afla despre păsări și felul în care le pot ajuta, dar și despre importanța spațiilor verzi din orașe.

GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde: Se vor desfășura ateliere de educație ecologică și educație antreprenorială pentru copii din sate din Maramureș, Suceava, Harghita, Hunedoara, Bihor și Sibiu, pentru ca ei să-și dezvolte gândirea creativă și spiritul antreprenorial și să poată implementa proiecte de dezvoltare comunitară în zonele din care provin.

Cinema&Play in Children’s Hospital: 15.000 de copiii sunt internați anual în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și în Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr.Nicolae Robănescu”. Pentru a-i alina și a face ca timpul lor să treacă mai plăcut, proiectul implică organizarea unor vizionări de desene animate și a unor jocuri, în care copiii vor regăsi eroii preferați.

Stand-up: educație pentru prevenirea HIV este un proiect care transmite informații medicale adaptate, prin stand-up comedy. Peste 4.000 de tineri de liceu din comunități rurale din Botoșani și Iași vor afla despre infecția cu HIV și contracepție, prin intermediul acestor sesiuni de informare atipice.
Dr. Peștișor – terapeutul copiilor: 120 de copii cu diverse tipuri de deficiențe din Covasna și Brașov vor beneficia de un mix de meloterapie și hidroterapie, la care se adaugă terapia asistată de animale (cu pești koi și carași aurii).

RECOMANDAM:  Limbaj mai bogat pentru mai mult de 800 elevi cu deficiențe de auz sau vorbire, prin platforma educațională Logopedia

Generația Z în acțiune: Voluntari din companii vor susține sesiuni de mentorat și workshopuri pentru 40 de tineri din Târgu Mureș, pentru a-i ajuta să-și dezvolte gândirea critică, a-i învăța despre fundraising, lucru în echipă și cum să comunice cu instituții publice. La rândul lor, aceștia vor deveni trainerii unor elevi din comuna Gornești, Județul Mureș, pe care îi vorînvăța să implementeze programe de dezvoltare comunitară.

Prin intermediul programului „Susține un ONG!”, angajații Orange au propus și coordonat, din 2013 până acum, 23 de proiecte de filantropie, care au adus schimbări pozitive pentru mai mult de 32.000 de persoane din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *