free download 78 travel guides written by experts

4 rechizite ce nu trebuie să-i lipsească niciunui elev

Când vacanța de vară este aproape de final, părinții, împreună cu copiii, încep să se gândească la noul an școlar. Începutul școlii semnifică o nouă etapă în dezvoltarea celor mici, motiv pentru care fiecare părinte își dorește ca acest start să fie unul plin de entuziasm și energie, iar pentru asta toate detaliile trebuie puse la punct.

Este esențial să le inspirăm elevilor plăcerea de a merge la școală și să-i ajutăm să se simtă încrezători. În afară de susținerea necondiționată, este bine ca părinții să aleagă și rechizite pe placul celor mici. Așadar, fă-ți din timp stocul de rechizite și optează pentru modele care ii încânta pe micii școlari. Iată câteva articole indispensabile, pe care elevii le vor folosi zilnic la școală!

penar rechizite scolare

sursa foto

1. Ghiozdanul

Ghiozdanul este, fără doar și poate, una dintre cele mai importante rechizite. Nu doar că este absolut necesar oricărui elev, ci reprezintă și un mod ca cel mic să-și contureze un stil personal. Pentru a-i face zilele de școală mai frumoase, alege pentru copil un ghiozdan imprimat cu personajele sale preferate, viu colorat ori cu elemente drăguțe și vesele. Cărțile și caietele trebuie să încapă cu ușurință în interiorul ghiozdanului, de aceea dimensiunile acestuia trebuie să fie în concordanță cu nevoile școlarului. Pune accent pe funcționalitate, estetică, dar și pe preferințele celui mic.

2. Penarul

Penarul este un articol esențial, în care cel mic își va ține toate instrumentele de scris, colorat, măsurat, șters și decupat. La fel ca în cazul ghiozdanului, poți opta pentru un penar cu personajele favorite ale copilului, unul cu imprimeuri haioase, viu colorat, ori cu un model simplu. Este bine ca penarul să fie spațios și robust, pentru ca elevul să-și pună toate obiectele necesare în el. Dacă vrei să faci economie de bani și timp, poți achiziționa un penar gata echipat.

3. Caietele

Caietele îl vor însoți pe cel mic zi de zi la școală. Deși în aparență sunt niște articole banale, caietele se găsesc într-o varietate de modele și dimensiuni. Caietele mici au formatul A5 și se folosesc de regulă în școala primară și gimnazială. Cele mari sau studențești au formatul A4 și se utilizează de obicei în liceu, însă elevii de gimnaziu le pot folosi, de asemenea, pentru materiile de bază. Nu uita nici de vocabulare, caietele speciale pentru muzică, desen, biologie și geografie, a căror format este A4 landscape sau B5 landscape.

4. Instrumentele de scris, pictat și desenat

Pregătește din timp câteva stilouri și rezerve de cerneală, pixuri albastre, negre, roșii și verzi, creioane negre bine ascuțite, carioci, creioane colorate, textmarkere și linere. Alte instrumente de care cel mic va avea nevoie sunt: gumă de șters, ascuțitoare, riglă, echer, compas, pastă corectoare, foarfece, acuarele sau tempera, pensule de diferite dimensiuni și un pahar pentru clătirea pensulelor.

Achiziționarea rechizitelor nu trebuie să fie un proces lung și solicitant. Incluzându-l pe cel mic și cerându-i părerea, veți petrece timp împreună, vă veți distra și vei ști că articolele cumpărate sunt pe placul său. Baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *