free download 78 travel guides written by experts

4 idei false despre piatra naturală decorativă

În general, când vine vorba de amenajarea locuinței, oamenii au așteptări destul de mari atât în ceea ce privește calitatea materialelor utilizate și durabilitatea acestora, cât și în ceea ce privește aspectul pe care îl va avea rezultatul final. Unul din cele mai apreciate materiale în acest sens este piatra decorativă naturală. Aceasta poate fi utilizată atât în amenajarea interioară, cât și în cea exterioară.

Piatra naturală este foarte căutată, aceasta având numeroase calități. În primul rând, se poate regăsi în diferite culori, texturi și modele, astfel că tu vei avea posibilitatea să alegi fix ceea ce îți place și ce se potrivește cu designul casei tale. În plus, indiferent de alegerea făcută, acest material oferă locuinței tale un plus de stil și de eleganță. Pe lângă aspect, acest material este renumit și pentru rezistența și durabilitatea sa, care se datorează compoziției și modului în care ia naștere.

4 idei false despre piatra naturală decorativă

sursa foto

Chiar dacă piatra naturală este un material foarte utilizat, există câteva mituri false despre aceasta care te-ar putea face să te mai gândești încă o dată înainte să iei o decizie. Iată 4 idei greșite despre acest material de care este indicat să nu ții cont:

Piatra decorativă este greu de întreținut

Piatra naturală nu este deloc greu de întreținut, ba chiar se poate curăța la fel de ușor ca orice altă suprafață clasică, cu ajutorul unei lavete umede și a detergenților special concepuți pentru acest tip de material. Nu trebuie să îți faci griji în această privință, deoarece soluțiile nu presupun costuri foarte ridicate. Pe lângă acest lucru, este necesar ca cel mult de două ori pe an să apelezi la procedeul de impermeabilizare și la tratamente de sigilare, pentru a proteja piatra naturală și pentru a te asigura că aceasta își va păstra aspectul pentru și mai mult timp.

Nu îmi permit să îmi amenajez locuința cu piatră naturală, din cauza prețului ridicat

La fel ca orice alt material utilizat în amenajările locuințelor, și în cazul pietrei naturale există variante de lux, dar și variante accesibile ca preț. De exemplu, marmura este un material ce oferă eleganță și care are un preț mai ridicat. În schimb, travertinul, ardezia și granitul au prețuri mai scăzute, care se pot compara cu cel al gresiei și faianței. Așadar, ideea că piatra naturală este extrem de scumpă nu este în totalitate adevărat, deoarece există opțiuni accesibile. În plus, chiar dacă prețul acesteia este ușor mai ridicat, trebuie să ții cont de faptul că rezistă mai mult în timp, astfel că nu vei fi nevoit să o schimbi la câțiva ani.

Piatra naturală poate fi înlocuită cu gresie și faianță

Așa cum am menționat anterior, prețul anumitor tipuri de piatră decorativă este asemănător cu cel al gresiei și faianței. Totuși, piatra naturală are o calitate superioară. În primul rând, gresia și faianța se poate zgăria foarte ușor, neavând o rezistență și durabilitate la fel de mare. Pe lângă acest lucru, piatra naturală este mult mai elegantă și are un aspect mult mai plăcut.

În plus, datorită faptului că este mai rezistentă, piatra naturală nu trebuie schimbată periodic, deoarece aceasta își va păstra atât aspectul și culorile, cât și proprietățile. Astfel că, cele două materiale sunt la prima vedere destul de asemănătoare, însă pe parcurs te vei convinge că este mai rentabil să utilizezi piatra naturală, chiar dacă ești nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar pentru aceasta.

4 mituri despre piatra naturală decorativă

photo via

Piatra naturală va duce la scăderea temperaturii din casă

Piatra naturală nu răcește deloc încăperea, ba mai mult, aceasta este un conductor foarte bun de căldură, fiind destul de utilizată în cazul pardoselilor cu încălzire. Pe de altă parte, există ideea că acest material dă o senzație de răcoare din cauza aspectului său, însă, în combinație cu alte materiale, culori și lumini, aceasta poate da o senzație de căldură. De exemplu, poți utiliza pentru baia ta piatră naturală în nuanțe de bej, maro și chiar portocaliu, alături de o lumină caldă.

Dacă vrei ca locuința ta să fie elegantă și amenajată cu bun gust, poți utiliza liniștit piatra naturală, deaoerece aceasta se poate regăsi la un preț accesibil, este rezistentă la șocuri și este un material foarte durabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *