free download 78 travel guides written by experts

3 beneficii surprinzătoare ale dietei vegetariene

Dieta vegetariană crește din ce în ce mai mult în popularitate pe tot globul, inclusiv în România. Motivele pentru care tot mai multe persoane optează pentru dieta vegetariană sunt variate, incluzând aspecte ce țin de sănătatea personală, concepte religioase sau dragostea pentru animale.

Importanța echilibrului

Indiferent de tipul de alimentație preferat, fie că vorbim despre dieta carnivoră sau despre dieta vegetariană, echilibrul este cheia sănătății. Poți oricând să apelezi la serviciile unui restaurant vegetarian din Bucuresti cu livrare la domiciliu pentru a te asigura că incluzi în dieta ta toți nutrienții necesari unei mese echilibrate și sănătoase. În cazul în care ești la început de drum în ceea ce privește acest nou stil de viață sau poate timpul te presează și nu mai ai posibilitatea să ți-l petreci și în bucătărie, aceasta poate fi opțiunea ta salvatoare!

beneficii dieta vegetariana

sursa foto

Beneficiile dietei vegetariene

Dieta vegetariană, fie că o adopți pentru o anumită perioadă de timp sau ca un stil de viață, are, fără discuții, o influență pozitivă asupra organismului tău.

Beneficii asupra psihicului
Din ce în ce mai multe studii arată faptul că vegetarienii tind să fie mai fericiți și mai puțin stresați sau anxioși comparativ cu cei care consumă carne și produse din origine animală. Acest lucru este datorat, în mare parte, consumului ridicat de alimente bogate în acizi grași esențiali Omega-3, precum nucile, semințele de in sau semințele de dovleac. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că simplul consum al mâncărurilor proaspete și colorate se transpune asupra psihicului, menținându-l purificat prin păstrarea gândurilor pozitive.

Beneficii asupra fizicului
„Sănătos pe interior, frumos la exterior” pare să fie motto-ul vegetarienilor. Ani de cercetare au dovedit că modul în care te hrănești are un impact extraordinar asupra fizicului tău.

  • Consumul alimentelor bogate în colagen se vede în aspectul pielii, care, în urma unei diete vegetariene este, în mod cert, îmbunătățit.
  • menținerea unei greutăți corporale ideale, ca urmare a unei diete cu mai puține calorii. Vegetarienii sunt, în general, mai conștienți de alimente sănătoase și tind să mănânce mai corect din punct de vedere nutritiv.
  • din punct de vedere al performanțelor sportive discuțiile în contradictoriu sunt încă puternice, deși din ce în ce mai mulți sportivi de performanță și cu rezultate excelente îmbrățișează dieta vegetariană.

Beneficii asupra sănătății
Dacă se țin corect, dietele vegetariene sunt în mod natural sărace în grăsimi saturate și colesterol. Se reduce astfel considerabil:

  • toxicitatea alimentară. Deoarece vegetarienii tind să mănânce mai puține alimente procesate, reduc semnificativ toxicitatea alimentară. Paraziții, toxinele și bacteriile sunt prezente, în principal, în produsele de origine animală.
  • riscul bolilor de inimă
  • riscul de hipertensiune arterială
  • apariția diabetului zaharat tip 2
  • riscul de obezitate
  • riscul apariției unor anumite tipuri de cancer
  • riscul dezvoltării pietrelor la vezica biliară

Toate acestea se datorează unui aport mai mare de fibre, nutrienți și antioxidanți. În cazul în care o dietă vegetariană este urmată incorect, se pot crea carențe de anumite vitamine esențiale unei vieți sănătoase, precum vitamina B12, fier, calciu, iod sau zinc. Este esențial să elimini din stilul tău alimentar opțiunile vegane sărace în nutrienți. Pe lângă crearea unei diete în jurul plantelor întregi bogate în nutrienți, poți lua în considerare și suplimentele de vitamine.

O viață lungă și sănătoasă

S-a constatat de-a lungul timpului, studiind cu atenție persoanele care optează pentru o dietă vegetariană că au rata de viață crescută considerabil comparativ cu persoanele care consumă alimente de origine animală. 8 ani are fi diferența dintre cele două categorii de oameni, similară cu cea dintre fumători și nefumători. Nu este atât de surprinzătoare concluzia, având în vedere că bolile de inima și cancerul sunt primii doi „criminali” ai omenirii.

Numai tu poți lua decizia de a urma un stil de viață vegetarian de acum încolo sau de a îți detoxifia organismul pentru o anumită perioadă de timp. O dietă vegetariană, atâta vreme cât este una echilibrată, documentată și corect adoptată, îți poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții, atât din punct de vedere psihic, fizic, dar mai ales din punct de vedere al sănătății.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *