metalshow

„2012” e aici, pe Blu-ray si DVD

Sony Pictures și Audio Visual lansează cea mai îndrăzneață peliculă de acțiune produsă vreodată: “2012”. Inspirat dintr-o profeție mayașă, filmul este o capodoperă a efectelor speciale și a avut un succes uimitor de box office, cu un total de peste 700 milioane USD. Sfârșitul începe acum, pe Blu-ray și DVD.

Extincția rasei umane a preocupat și fascinat dintotdeauna lumea, iar profeții, clericii, astrologii și savanții s-au întrecut în a lansa ipoteze privind Apocalipsa. Date “fatale” au tot fost vehiculate, apoi au trecut, lăsând omenirea să se zbată în aceeași incertitudine: “când va fi sfârșitul lumii?”. Însă niciodată ideea Apocalipsei n-a avut un asemenea impact asupra tuturor culturilor, religiilor și statelor lumii ca în “2012” – epopeea unui cataclism global, în care realizatorii filmelor “The Day After Tomorrow” și “Ziua Independentei” ne propun un exercițiu de imaginație: cum ar fi dacă lumea ar dispărea în 2012, așa cum prezice calendarul mayaș?

“Simptomele” Apocalipsei sunt reale și fără echivoc: în 2009, o echipă de savanți constată, în diverse puncte ale globului, creșterea radiațiilor, furtuni solare fără precedent și temperaturi tot mai ridicate în adâncurile pământului. Ce se întâmplă cu adevărat și ce urmează nu știe însă nimeni. Un an mai târziu, scoarța terestră devine deja instabilă, cutremure devastatoare sfâșie continentele, erupțiile vulcanice pustiesc și faliile care n-au fost încă înghițite de ape și haosul pune stăpânire peste mapamond. În acest timp, liderii politici nu reușesc să stopeze evoluția alarmantă a calamităților, iar oamenii se luptă, fiecare cum poate, pentru supraviețuire. Pe măsură ce tensiunea crește până la limita insuportabilului, îi urmărim îndeaproape pe scriitorul Jackson Curtis (John Cusack) și familia lui, geologul Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor), președintele SUA (Danny Glover) și excentricul realizator de programe radio Charlie Frost (Woody Harrelson). Soluții există, dar sunt rezervate doar celor privilegiați de putere și avere, precum miliardarul rus Karpov.

Cataclismele depășesc orice imaginație, iar viziunea scenaristului și regizorului Roland Emmerich oferă cinefililor experiențe nemaitrăite: imagini uluitoare, secvențe de un suspans extrem și efecte speciale revoluționare care fac aproape obligatorie vizionarea pe Blu-ray pentru a savura filmul la întregul său potențial grafic. Din distribuție mai fac parte Amanda Peet (“Something’s Gotta Give”), Oliver Platt (“Frost/Nixon”) și Thandie Newton (“RocknRolla”). Filmul durează circa 158 de minute.

“2012” se lansează pe DVD (cu unul sau cu două discuri) și pe Blu-ray împreună cu materiale speciale, care oferă cinefililor maximum de senzații și scene nemaivăzute. Ediția DVD cu un disc cuprinde scene tăiate, sfârșit alternativ, mini-filmul Roland Emmerich: Master of the Modern Epic, comentariu audio cu regizorul și scenaristul Roland Emmerich și co-scenaristul Harald Kloser. În ediția DVD cu două discuri se adaugă noi bonusuri (“Desiging the End of the World”, “Science Behind the Destruction”, “The End of the World: The Actor’s Perspective”), iar pe Blu-ray veți descoperi, pe lângă cele de mai sus, materiale în exclusivitate: “Picture-in-Picture Track: Roland’s Vision”, scene din culise și interviuri cu realizatorii, echipa de filmare și distribuția filmului.

Filmul este disponibil în hypermarketuri și în magazinele de specialitate, precum și pe www.mymovie.ro, la un preț recomandat de 49,9 lei (DVD cu un disc), 59,9 lei (DVD cu două discuri) și 99,9 lei (Blu-ray). O producție Sony Pictures distribuită de Audio Visual România. Partener media: AXN.

Bucuresti, 17.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *