free download 78 travel guides written by experts

Previziunile unei companii românești

Entuziasmul generat de ultimele inovații din industria IT va continua în 2018 și, pe fondul unor așteptări tot mai mari, se va pune mai mult accent pe valoarea comercială, securitate și transparență, arată o analiză a companiei românești EXE Software. Conform cercetărilor interne, creșterea globală a industriei IT se va situa în jurul cifrei de 5-7%.

Tehnologiile populare, în acest an, sunt Internet of Things și Cloud Computing, iar trendul de a migra aplicații în Cloud duce la o creștere a cererii de dezvoltatori specializați pe acest tip de tehnologii, respectiv Azure sau AWS.

Previziuni IT

În țara noastră, date fiind schimbările fiscale din acest an, în mediul de business românesc ne așteptăm la o perioadă de acomodare și o atitudine rezervată, când vine vorba despre investiții. Totuși, în IT, pe fondul evoluției globale continue, planurile generale ale companiilor românești vizează creșteri în zonele de web și business intelligence, retenția clienților, extinderea pe noi piețe, mărirea echipei, îmbunătățirea mediului de lucru, eficientizarea proceselor interne de business, adoptarea de noi tehnologii și inovarea și dezvoltarea de noi produse.

EXE Software, companie cu 16 ani de experiență în domeniul IT, își propune, pentru 2018, să depășească creșterea cifrei de afaceri de anul trecut, cu 14,4% mai mare față de 2016, în ciuda unui context cu mai multe provocări, precum presiunea dată de forța de muncă limitată, clienți tot mai exigenți, concurența extinsă la nivel global, necesitatea adoptării rapide a noilor tehnologii, schimbările legislative neașteptate și o anumită neliniște și nesiguranță, date de evoluțiile politice, din ultima perioadă, atât la nivel global, cât și local.

„În 2018, ne dorim să dezvoltăm noi parteneriate cu alte companii de același profil din Europa și America de Nord, atât pentru dezvoltarea de software la comandă și outsourcing, cât și pentru promovarea și implementarea produselor proprii. Punem accent și pe dezvoltarea echipei și rămânem deschiși campaniilor de internship pentru studenții de profil tehnic. De asemenea, avem pregătit și lucrăm la dezvoltarea unui nou produs marca EXE Software, ale cărui detalii le vom dezvălui, în curând”, a declarat Sorin Cosmescu, în calitate de CEO al EXE Software.

Sorin Cosmescu, CEO EXE Software

Dacă, în ultimii doi ani, numărul oamenilor din compania EXE Software a crescut cu 20%, în 2018 continuă recrutarea angajaților, urmărindu-se dezvoltarea echipelor de web development, cu roluri de full stack developers, software testers și consultanți de business intelligence, dar și creșterea echipelor de vânzări și analiză de business, pentru a susține activitatea noilor proiecte.

Despre EXE Software

EXE Software este o companie fondată în anul 2001, specializată în dezvoltare software completă, soluții de performanță și servicii menite să sprijine creșterea afacerilor. Cu peste 150 de proiecte în portofoliu și o rată de retenție de 100%, EXE Software este partener certificat Microsoft de 16 ani și și-a clădit reputația folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *