Zoolog printre ruine

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" vă aşteaptă, sâmbătă, 29 aprilie, orele 17.00, la conferinţa “Zoolog printre ruine – de la Tomis la Troia”, susţinută de către cercetătorul Dr. Corneliu Pârvu, în cadrul ediţiei 2005-2006 a programului pentru public “Musafirul de la ora cinci”.

In iulie 2005, în timp ce la Muzeul Antipa se deschidea expoziţia “Zoolog printre ruine”, având ca subiect antica cetate greacă Histria, doi zoologi de la acelaşi muzeu plecau pentru trei săptămâni în partea mediteraneană a Turciei, pentru a colecta faună specifică zonei. Expediţia s-a dovedit a fi o aventura toridă, “trăită” de-a lungul a 4.000 de km, printre vestigiile cetăţilor greceşti Troia, Efes, Milet, Hierapolis, Himera şi Pergamon . Fauna colectată cu această ocazie, nevertebrate marine, vertebrate terestre şi insecte au intrat în colecţiile Muzeului Antipa, iar experienţa acestei expediţii a devenit subiect de jurnal de impresii şi bună ocazie de dialog cu publicul larg.

Muzeul Antipa îi invită de toţi iubitorii de aventură să fie martorii dezvăluirilor expediţionarului Dr. Corneliu Pârvu despre natură, între prieteni, la o ceaşcă de ceai.

Rezervări locuri: auroras@antipa.ro sau la telefon: 312.88.26 int.137
Detalii program: www.antipa.ro

Parteneri culturali: Leo Burnett & Target, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Sensiblu, Curtea Veche Trading S.R.L
Parteneri media: Radio Total, România Liberă, Dilema Veche, Apropo.ro, Şapte Seri.

Bucuresti, 26.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *