free download 78 travel guides written by experts

Ziua Nationala a Mediatorului

Consiliul de Mediere, autoritatea națională de reglementare și autorizare în domeniul medierii, organizează – în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău – Ziua Națională a Mediatorului.

Cu toate că Ziua Națională a Mediatorului este 4 mai, Consiliul de Mediere a decis ca anul acesta ea să fie celebrată concomitent cu Ziua Europei, în 9 mai, la Buzău, în sala Consiliului Județean Buzău (Bd. N. Bălcescu, nr. 48), între orele 9.00-19.00. Sloganul evenimentului este: "Împărtășim aceleași valori, avem aceeași viziune – o societate a dialogului".

Dorin Bădulescu, președintele Consiliului de Mediere, a declarat: "Contextul actual european, tulburat de conflicte, face necesară afirmarea cât mai rapidă a medierii pe toate palierele sociale. Încordarea, nesiguranța, sentimentul de insecuritate transformă societatea, împingând-o spre intoleranță și lipsă de omenie. Valorile și viziunile europene corespund valorilor medierii în general și a celei românești în special. Practic, putem spune că România deține un produs specific, tradițional, dacă îmi este permis să mă exprim așa: modelul românesc de mediere. Expresie a unei legislații în cea mai mare parte eficiente și datorită profesioniștilor săi – deveniți cel mai numeros corp de acest gen din Uniunea Europeană -, acesta se dovedește a fi apt să schimbe mentalități și să genereze pe viitor o societate europeană a dialogului".

Evenimentul se adresează tuturor mediatorilor autorizați care figurează în Tabloul Mediatorilor. Nu se percepe taxă de participare și vor fi acordate 5 puncte profesionale. Înscrierile se fac la adresa de e-mail conferinta@cmediere.ro, în limita locurilor disponibile.

Bucuresti, 28.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *