free download 78 travel guides written by experts

Ziua Mondiala pentru Eradicarea Saraciei – 17 octombrie 2008

Vernisajul expoziţiei „Joacă-te cu mine!”

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) şi Reţeaua Naţională Antisărăcie – Includere Socială (RENASIS) au inaugurat în data de 17 octombrie 2008, ora 10.00, vernisajul expoziţiei cu desene realizate de copii din câteva şcoli din România, intitulată "Joacă-te cu mine!", organizată cu sprijinul Camerei Deputaţilor, la Palatul Parlamentului, intrarea Izvor, nivel S2, Sala de Expozitii Constantin Brâncoveanu. Acest eveniment a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale pentru Eradicarea Sărăciei, sărbătorită în fiecare an în întreaga lume în data de 17 octombrie. Evenimentul a dorit să atragă atenţia asupra situaţiei de sărăcie extremă în care se află în jur de 600 de milioane de copii, adică mai mult de 30% din copiii care trăiesc în ţările în curs de dezvoltare. Dintre aceştia 30.000 de copii mor zilnic din lipsa hranei necesare (sursă: UNICEF). Eradicarea sărăciei severe este primul dintre cele opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), prezentate în cadrul Declaraţiei Mileniului în septembrie 2000 la Summit-ul Mileniului. Această Declaraţie a fost adoptată de 191 de ţări, printre care şi România.

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) cuprinde 37 de membri şi îşi propune să contribuie la întărirea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale din România de a acţiona în câmpul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi al ajutorului umanitar. FOND este principalul partener al Guvernului României în procesul de implementare a politicii naţionale de cooperare pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară.

Reţeaua Naţională Antisărăcie – Includere Socială (RENASIS) este formată din 13 membri din întreaga ţară, fiind înfiinţată în noiembrie 2007 şi are ca principale obiective să aducă problematica sărăciei şi a excluziunii sociale  în atenţia publică, să susţină informarea şi conştientizarea cetăţenilor români asupra principiilor şi mijloacelor specifice de combatere a sărăciei, urmărind întărirea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale din Romania de a acţiona în acest sens.

Bucuresti, 17.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *