free download 78 travel guides written by experts

„Ziua Mondiala a Locuirii”,

sarbatorita de Habitat for Humanity Romania prin evenimentul BIG BUILD in cinci orase din tara: Caracal, Comanesti, Cluj, Beius si Radauti

• Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România și Thomas Stauffer, Șeful Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă au participat la deschiderea lucrărilor în Caracal

Habitat for Humanity România sărbătorește ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), prin BIG BUILD 2014 – eveniment național de construcție, voluntariat și promovarea locuirii decente. Între 6 și 10 octombrie, au loc evenimente de construcție, voluntariat și promovarea nevoii de locuire decent în Caracal (renovarea acoperișului unui bloc din Ghetoul Carpați din Caracal), Beiuș (o echipă de voluntari Habitat for Humanity Irlanda de Nord va ajuta la construcția unei case pentru o familie din Șoimi), Comănești (construcția unei locuințe noi pentru o familie din Nicolae Bălcescu), Cluj (cursuri de eficiență energetică), Rădăuți (flashmob).

BIG BUILD FOCUS: Ghetoul Carpați din Caracal. Sub același acoperiș – 200 de adulți și copii

Habitat for Humanity România, împreună cu voluntari din comunitate, angajați ai companiei de securitate BGS și partenerii din proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune, a început intervenția în comunitate, cu renovarea acoperișului unuia dintre blocurile din Ghetoul Carpați din Caracal. Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, Thomas Stauffer, Șeful Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, împreună cu Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România și Eduard Ciocăzanu, primarul municipiului Caracal au participat ieri la deschiderea oficială a șantierului din Caracal.

“Ziua Mondială a Locuirii”, sărbătorită la nivel mondial, este un prilej pentru a vorbi despre nevoia de locuire decentă din lume și din România. Dreptul la o locuire decentă este un drept fundamental al omului iar noi la Habitat for Humantiy România îl promovăm de 6 ani prin BIG BUILD, eveniment care în acest moment se desfășoară în cinci orașe din țară. Suntem bucuroși că am reușit să ajutăm oamenii și copiii ce trăiesc în Strada Carpați din Caracal să aibă o viață mai bună, mai sănătoasă.”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Thomas Stauffer a vorbit despre contribuția Fondurilor Elvețiene în proiect și a exprimat dorința de a ajuta, prin proiectul zefiR, cât mai multe comunități sărace. Gerard Corr a subliniat importanța voluntariatului și a implicării comunității pentru a oferi beneficiarilor proprietate asupra proiectului și pentru a îi responsabiliza, iar primarul municipiului Caracal, Eduard Ciocăzanu, a făcut un apel către oamenii de bine din Caracal să se alăture acestui proiect.

Peste 200 de adulți și copii, ce locuiesc în două blocuri din Ghetoul Carpați din Caracal, au nevoie urgentă de ajutor. Blocurile, construite în anii ‘60, se află într-o stare avansată de deteriorare și au nevoie de renovare completă, inclusiv de instalații sanitare, electricitate și canalizare, izolare termică și de amenajare a teritoriului.

Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Habitat for Humanity Internațional și ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare.

Bucuresti, 07.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *