free download 78 travel guides written by experts

Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor

Avon Romania si Fundatia Sensiblu marcheaza Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, 25 noiembrie, printr-o serie de evenimente desfasurate in intreaga tara.

Startul a fost dat astazi in cadrul conferintei de presa “Impreuna impotriva violentei domestice” organizata in colaboare cu Fundatia Sensiblu. Alaturi de noi au fost reprezentanti ai Fundatiei IREX/ Programul Biblionet (Daniela Draghici), Fondului ONU pentru Populatie (Excelenta sa Francois Farah), Gender and Development Committee of Peace Corps Romania (Sara Monson) si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Ca sa intelegem o persoana abuzata, trebuie sa incercam sa privim lucrurile prin ochii ei, sa intelegem obstacolele pe care le are de depasit, obstacole interioare si ale sistemului care ar trebui sa o protejeze. Nu este usor sa fii o femeie abuzata niciunde in lumea aceasta, si Romania nu face exceptie. Femeile au nevoie de protectie, au nevoie sa creada ca sunt instrumente, institutii, organizatii si mai ales o legislatie care nu o victimizeaza, ci o valorizeaza ca fiinta umana. O persoana intr-o situatie de abuz domestic risca sa-si piarda viata! Cred ca nimeni nu isi doreste sa se intample acest lucru, de aceea depinde de fiecare dintre noi sa schimbam ceva, sa luptam pentru siguranta fiicelor, mamelor, surorilor noastre!", a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

“Intr-o familie, fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat si Avon militeaza pentru acest lucru. De 3 ani avem alaturi in aceasta campanie parteneri de nadejde si o mare comunitate de femei din Romania . Credem in infinitatea de posibilitati pe care o femeie le are atunci cand alege sa nu suporte violenţa domestica si ne propunem cu ajutorul fiecaruia sa le oferim suportul necesar pentru a depasi ruşinea de a face publice actele abuzive, teama de partener sau teama de a creste singure copiii, a declarat Raluca Kisescu Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Despre Campania Respectului

Campania Respectului pentru femei iniţiată de Avon împotriva violenţei domestice în 2008 are drept scop prevenirea violenţei prin educarea publicului larg şi prin susţinerea proiectelor sociale care combat acest fenomen.

Din 2009, Avon s-a alaturat Funda’iei Sensiblu, sprijinind material o serie de traininguri adresate psihologilor, asisten’ilor sociali si altor lucratori din domeniu de asistenta. De asemenea, Avon a sponsorizat un program de achizitionare a certificatelor medico-legale pentru victimele violentei domestice.

Pe termen lung, campania isi propune sa educe femeile ca violenta domestica este inacceptabila, fiind o incalcare a drepturilor omului. Prin campaniile educative vom putea sa ajuta femeile din Romania, victime actuale sau potentiale ale violentei domestice, sa isi schimbe viata in bine.

Fiecare poate sprijini strangerea de fonduri comandand produsele care poarta simbolul infinitului (bratara, colierul sau inelul). Tot profitul obtinut din vanzarea produselor Respectului va fi folosit pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor din Romania.

Bucuresti, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *