free download 78 travel guides written by experts

Ziua decisiva la Red Bull Romaniacs

După trei zile şi 500 de kilometrii de urcări abrupte, coborâri alunecoase, obstacole de trial şi pasaje de mare viteză, britanicul Graham Jarvis va începe ultima zi a Raliului Red Bull Romaniacs 2008 ca învingător al etapei de astăzi şi ca lider al clasamentului general. El este urmat de Gerhard Forster şi Chris Birch. Mâine va fi ultima zi în care se mai poate modifica ordinea pe podium deşi diferenţele de timp între cei trei sunt destul de mari. Însă, orice se poate întâmpla la Red Bull Romaniacs. Mâine, 17 septembrie, în jurul orelor 13.30, toţi concurenţii rămaşi în competiţie, vor face o ultimă demonstraţie pentru spectatori: vor urca pe o clădire în construcţie din centrul oraşului, la o înălţime de 20 de m. 

Astăzi, principala tactică pentru riderii fruntaşi – Graham Jarvis (UK, Sherco), Gerhard Forster (GER, BMW) si Chris Birch (NZL, KTM) – a fost de a nu risca inutil. Ca şi cum condiţiile pe traseul lung de 140 de kilometrii nu ar fi fost destul de dificile, germanul Gerhard Forster a ajuns la punctul de service cu  o defecţiune la cutia de viteze, putând cupla doar treapta întâi. Deşi ar fi putut să forţeze, Birch nu a profitat de problema tehnica pe care a avut-o Forster, ramanând „uniţi“. Jarvis avea deja un avans considerabil asa ca nu a vrut să rişte, preferând să rămână pe trasa ideală indicată de Forster.

Datorită vremii nefavorabile, atât vizbilitatea cât şi recepţia GPS a fost foarte slabă astfel încât toţi raiderii au trebuit să se lipeasca de traseele indicate de GPS pe cât de mult posibil. În plus, în munţi a fost extrem de frig iar terenul a fost alunecos.

Românii sunt „în cărţi”

 După ce a pornit în această dimineaţa al 17-lea, deşi merge într-un ritm care să nu îi mărească şansele de accidentare, Mani Gyenes a terminat ziua cu cel de al 7-lea timp. Pentru Mani, cel mai de succes pilot român la Romaniacs – două victorii la clasa Experţi – ziua a fost una care se poate rezumă cu un excelent loc şapte: “Am avut astăzi o zonă de aproape 8 km în care nu am făcut altceva decât să urcăm o serie de rampe foarte înclinate şi a fost foarte obositor, însă am reuşit să am în cele din urmă un ritm bun. Mai avem mâine o parte destul de grea de traseu şi va trebui să urcăm chiar în centrul Sibiului pe o clădire aflată în construcţie, acolo fiind finisul oficial al Red Bull Romaniacs 2008“

Romeo Duicu de la Vectra Racing Team a reuşit o clasare pe locul patru în etapa de astăzi iar Alex Garbacea, favoritul României la clasa Expert Single, a terminat pe locul 10 şi speră să îşi menţină această poziţie până la finalul competiţiei: „Când m-am înscris în concurs mi-am propus doar să termin etapă cu etapă şi să ajung la final. După prima zi de competiţie mi-am dat seama că pot să forţez şi obiectvul s-a schimbat. Acum îmi doresc o clasare pe primele poziţii pentru că mă simt bine şi deja m-am obişnuit cu traseul.“

Ultima zi de competiţie se va disputa în judeţul Alba. Startul va fi în Sălişte, spre bucuria localnicilor care s-au strâns în număr foarte mare ţi în celelalte zile în care raliul Red Bull Romaniacs a ajuns aici. De aici vor pleca spre Valea Sebeşului unde vor avea de trecut multe obstacole dificile. Şi asta nu e tot. După cinci zile în care au străbătut dealurile şi muntii din zona Sibiu – Alba în condiţii extreme, pentru a-şi adjudeca titlul mult râvnit de la Red Bull Romaniacs, concurenţii vor trebui să treacă de un ultim obstacol: o clădire de 10 etaje din centrul orasului.

Bucuresti, 17.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *