metalshow

Zilele portilor deschise

la Muzeul National Filatelic

Posta Romana organizeaza, in perioada 1-8 octombrie 2006, "Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic", pentru a marca implinirea a doi ani de la deschiderea acestei institutii de cultura. Actiunea are menirea de a familiariza elevii claselor I-VIII din Bucuresti cu lumea timbrelor, a scrisorilor si a altor mijloace de comunicare prin posta.

Intrarea este gratuita pentru elevi si profesorii insotitori, iar muzeul, situat in incinta Muzeului National de Istorie a Romaniei, pe Calea Victoriei nr. 12, este deschis intre orele 10:00-17:00.

Muzeul National Filatelic, inaugurat pe data de 1 octombrie 2004, ocupa o suprafata de peste 600 mp, cuprinde trei sali de expunere, oferind iubitorilor de filaltelie si tuturor pasionatilor de cultura piese din tezaurul Postei Romane. In Sala George Lahovary (semnatarul din partea Romaniei al actului de fondare a Uniunii Postale Universale, in 1874) este expusa o parte a celor peste 11 milioane de timbre din patrimoniul Postei Romane. Printre piesele rare se regasesc celebrele Cap de Bour emise In 1858 si Carol I cu favoriti, care dateaza din perioada 1866-1872.  In sala Cezar Librecht (primul director general al postei si telegrafului din Moldova si Muntenia) pot fi admirate diferite obiecte postale datand din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea, ce ilustreaza evolutia Postei Romane in aceasta perioada.

Bucuresti, 2.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *