free download 78 travel guides written by experts

Zilele Bucurestiului

16 – 18 septembrie 2011

Piata Arthur Verona

Expozitia de fotografie „inVISIBLE Bucharest”

In cadrul evenimentului cultural „Zilele Bucurestiului”, CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in Piata Arthur Verona, o expozitie de arta fotografica, denumita „inVISIBLE Bucharest”. Aceasta poate fi admirata in perioada 16 – 18 septembrie 2011. Initiativa vine sa sustina actiunile de transformare a orasului, pornind de la atitudinile locuitorilor, prin impulsionarea creativitatii si prin implicare sociala.

Vernisajul va avea loc vineri, 16 septembrie, ora 18:30. Cele aproximativ 30 de fotografii au fost create special pentru a scoate in evidenta frumusetea uitata a orasului, valorile simbolice ale lucrurilor materiale, pentru a gasi noi moduri de a privi obiectele din jurul nostru. Artistul fotograf Alisa Tarciniu surprinde, astfel, imaginile ascunse ale orasului, reactiile si sentimentele locuitorilor lui, care au existat acolo tot timpul, dar pe care ne-am incapatanat sa nu le mai vedem.

Daca totul tine de imaginatie, de valori simbolice oferite lucrurilor materiale si de noi moduri de a privi obiectele, Alisa Tarciniu doreste sa surprinda pe film imaginile ascunse ale orasului, care au existat acolo tot timpul, dar pe care ne-am incapatanat sa nu le vedem. Aceasta initiativa isi propune, in primul rand, sa readuca in memoria publicului farmecul subtil al Bucurestiului, care se oferea, in special, oamenilor care il iubeau si astfel, reuseau sa devina o extensie a orasului, iar orasul o extensie a oamenilor.

"Vineri, 16 septembrie 2011, va invit pe Arthur Verona, langa Biserica Anglicana, sa ne bucuram de orasul in care locuim. Sa zambim, sa dansam, sa cantam. Bucurestiul e la fel ca noi. Frumos sau urat, asa dupa cum vede fiecare. Haideti sa vedem mai mult frumosul si sa il aniversam in cadrul Zilelor Bucurestilor” – este invitatia artistei.

Expozitia inVisible Bucharest se vrea un puzzle format din piese multicolore care parca se intind peste tot orasul pentru a arata publicului vizitator o alta fata a unui oras cu care ne-am obisnuit poate prea mult pentru a-i mai vedea farmecul. Fotografiile Alisei Tarciniu spun povestea unui alt oras, dar unul care a fost mereu acolo, asteptand privirea potrivita.

Proiectul de fata cauta sa imortalizeze acea savoare speciala a Bucurestiului, cu care unii s-au nascut, iar altii au simtit-o cand au venit aici, dar pe care cu siguranta cu totii am gustat-o la un moment dat si pe care tot incercam sa o regasim de atunci. Acea savoare care se traduce poate in amintirea zilei in care te-ai pierdut pe o strada necunoscuta dar fermecatoare, ziua in care ai simtit ca orasul iti vorbeste de sub talpi si merge in tandem cu tine, ziua in care rasul pasagerului de langa tine te-a facut sa nu-ti poti stapani zambetul, ziua in care un grup de tineri veseli si agitati te-au facut curios, o zi de vara toropitoare cand ai ajuns cu tramvaiul pe o straduta stramta si ai fost transportat in nuvelele lui Eliade.

Alisa Tarciniu este un fotograf freelancer ale carei proiecte arata pasiunea ei atat pentru domeniul artistic, cat si pentru cel social. In acest sens, a dezvoltat de-a lungul timpului proiecte impreuna cu Fundatia Principesa Margareata a Romaniei, Asociatia Ovidiu Rom, iar mai recent, SOS Satele Copiilor Romania. A fost fotograf oficial al proiectului Pasarea de Foc, primul spectacol de dans comunitar din Romania. In 2009 a organizat expozitia proprie Alaturi de tine in Pasajul Universitatii, o expozitie dedicata luptei impotriva cancerului la san.

Bucuresti, 16.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *