free download 78 travel guides written by experts

Zile pline de munca la Limasol

Delegatia Romaniei la concursul Eurovision Junior 2008 a inceput luni,18 noiembrie, programul de repetitii si inregistrari pentru evenimentul de sambata.

Asa cum stiti, tara noastra va intra prima in concurs cu piesa Salvati planeta! interpretata de Madalina Lefter si Andrada Popa, alaturi de care vor dansa inca trei fetite: Luana Marin, Andreea Munteanu si Andreea Stefan.

Programul a inceput cu filmarile pentru prezentarile postcard ale fiecarei tari si cu inregistrarile pentru Unicef. La fel ca si anul trecut, Unicef este partener al concursului Eurovision Junior, tema din acest an fiind "apa" si importanta ei pentru viata oamenilor. Cantecul Unicef ce va fi interpretat pe scena de toti copiii din concurs, precum si mesajele lor, sunt legate de aceasta tema. De altfel, presedintele televiziunii publice din Cipru a marturisit ca este foarte fericit ca spectacolul din Cipru va fi deschis, in acest context, cu piesa Romaniei – Salvati planeta!

Ziua de luni s-a incheiat cu o surpriza a gazdelor, care au organizat o adevarata parada, un mini-carnaval cu care alegorice, personaje mascate si multe confetii. Parada a fost deschisa de delegatia Romaniei, care va intra prima in concurs.

Spre incantarea fetelor noastre, ele au fost sustinute de numerosii romani prezenti pe traseul paradei sau de la balcoanele cladirilor. De altfel, mai peste tot in Cipru se vorbeste romaneste, iar fetele se simt ca acasa din acest punct de vedere. Sustinatori frenetici au avut si seara la petrecerea oferita de Primarul orasului Limasol, la care fetele noastre au fost invitate sa interpreteze piesa din concurs. Si pentru ca in sala de petrecere nu au avut acces decat delegatiile si jurnalistii acreditati, publicul larg care a participat la carnaval a avut posibilitatea sa urmareasca ce se intampla in sala, prin intermediul unei transmisii live proiectata pe un ecran de mari dimensiuni montat in piata publica. Numerosi prichindei din public au fost fericiti sa primeasca tricolorul romanesc, fotografii sau postere cu Madalina si Andrada.

Marti, au inceput repetitiile pe scena concursului, fetele noastre avand pentru prima data ocazia sa vada scena pe care vor evolua. Au avut loc probe de sunet, lumini, iar tehnicienii sunt foarte atenti ca totul sa mearga struna. Multi dintre ei au marturisit delegatiei noastre ca au tinut minte cat de buna a fost organizarea de la Bucuresti de acum doi ani si ca vor sa fie acum, cel putin la fel de buni ca noi atunci. De altfel, unul dintre jurnalistii straini a venit imbracat cu un tricou primit in 2006 de la TVR cu sigla Eurovision Junior de atunci – si a avut grija sa ne arate acest lucru.

Programul de astazi include alte repetitii de coregrafie pentru cantecul Unicef, iar maine fetele vor avea parte de o excursie intr-un sat de munte unde organizatorii le-au pregatit mai multe surprize.

Nu uitati! Sambata, 22 noiembrie, de la ora 21.15, TVR 1 şi TVR International vor transmite în direct finala internationala a concursului Eurovision Junior 2008.

Bucuresti, 18.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *