free download 78 travel guides written by experts

Zi in miez de noapte

la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” de Noaptea Muzeelor

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este pentru al patrulea an consecutiv în cadrul proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, proiect ce este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, alăturându-se astfel celor mai prestigioase instituții culturale europene.

Cu toate că instituția noastră nu este un muzeu clasic, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundațiunea Universitară – cum a denumit-o primul suveran al României acum o sută de ani, are o istorie impresionantă. În acest an, mai exact pe data de 9 mai, am sărbătorit centenarul inaugurării acestei ctitorii extinse.

Încă de la prima participare, în anul 2011, ne-am bucurat de o prezență semnificativă pentru o bibliotecă înscrisă la un eveniment dedicat exclusiv muzeelor. Aproape 2.000 de persoane au fost curioase să descopere tainele acestui așezământ încărcat de istorie.

La această a X-a ediție a Nopții Muzeelor, ne vom deschide porțile la orele 19:00 pentru a ne primi oaspeții, iar ultimul tur de vizitare se va face la ora 02:00.

Și de această dată Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se va descoperi iubitorilor de cultură și de frumos prin tururi ghidate, expoziție de carte veche Tipărituri Europene din sec. XVI – XVIII în colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” aflată în Corpul Boema.

Acordurile muzicii clasice oferite de elevii Colegiului “George Enescu” și de studenții Universității Naționale de Muzică din București vor răsuna întreaga noapte în spațiile bibliotecii.

La miez de noapte, vom avea un moment special – piesa de teatru după un text de Neil Simon – „ÎMI PLACE CUM Miroși!”, spectacol oferit de Călina Epuran, Cosmin Vijeu, Vasile Revnic studenții Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale.

Așteptăm cu bucurie pe oricine este interesat să ne descopere și să ne cunoască!

Bucuresti, 15.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *