free download 78 travel guides written by experts

Zgarie-norii din Shanghai

Casa Româno-Chineză, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Institutul Cultural Român și Grupul Editorial Corint au plăcerea să vă invite Miercuri, 30 septembrie, ora 14.15, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) la lansarea cărții Zgârie-norii din Shanghai în prezenţa autoarei, Marina ALMĂȘAN, și a fotoreporterului Victor Socaciu Jr., urmată de o sesiune de autografe și de un moment artistic chinez, oferit de elevii Liceului A.D. Xenopol

Vor lua cuvântul:
Excelenţa Sa, Xu FEIHONG, ambasadorul R.P. Chineze la București
Aurelian NEAGU, Directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul M.A.E.
Alex. ȘTEFĂNESCU, critic literar
Mihai TATULICI, jurnalist
Eugen CRISTEA, actor
Cristian BRANCU, jurnalist
Luiza PENESCU, directorul Grupului Editorial Corint

Cel mai preţios indicator, cel care-mi spune de fiecare dată dacă o carte pe care o citesc sau un film la care mă uit sunt cu adevărat interesante, este… mâncarea de pe aragaz! Nu, nu vă miraţi! Dacă am ceva pe foc şi ţin în mână o carte plicticoasă care nu duce nicăieri, sau dacă la televizor rulează un film în care nu se-ntâmplă nimic, mă surprind căutând să-mi fac zeci de drumuri spre bucătărie. Nu se poate spune că „abandonez”, ci doar că… evadez copios! Cel mai des, cum spuneam, pentru a amesteca, la nesfârşit, în cratiţa cu mâncare de pe foc, mai-mai să-i iau smalţul de pe fund!

Acele cărţi însă care mă captivează sau acele filme a căror acţiune mă ţine cu sufletul la gură mă fac deseori să uit cu totul de capodoperele culinare care se nasc, între timp, în bucătăria mea. Drept care, nu de puţine ori în viaţa mea bestsellerurile şi filmele de Oscar s-au soldat cu mâncăruri făcute scrum şi cu oale iremediabil distruse.

Mai nou, mi s-a întâmplat ceva neobişnuit.

Nu CITIND o carte, ci SCRIIND una — fix pe aceasta, despre Shanghai — mi s-au prăpădit cel puţin 9 feluri de mâncare, în zile diferite! Scrisul m-a captivat atât de tare, că am uitat de tot şi de toate! Doar fumul înecăcios venit dinspre bucătărie

Prefeţe de: Alex. Ştefănescu, Aurelian Neagu, Mihai Tatuici, Dongquan Luo, Cristian Brancu, Eugen Cristea
Fotografii copertă şi interior: Victor Socaciu Jr. / Grafica copertei 1: ANDO/ Foto coperta 4: Aurel Baboi
Format: 13×20 cm, 240 pagini + 32 pagini color
Preţ: 24,90 lei

Carte publicată cu sprijinul:

MARINA ALMĂŞAN este un cunoscut om de televiziune, însă cariera ei ascunde şi numeroase antecedente în ale scrisului. În studenţie a fost, timp de trei ani, redactor-şef la revista Academiei de Studii Economice, iar în perioada pre-decembristă a avut multiple colaborări în presa vremii, la revistele Viaţa studenţească, Scânteia tineretului, Contemporanul, Urzica, şi a obţinut numeroase premii literare. După decembrie ’89, deşi a fost aproape în totalitate absorbită de televiziune, a continuat să cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare şi show-uri de televiziune, în 2004 publică, la Editura Niculescu, un volum pentru copii − Cele şapte păţanii ale lui Victoraş. În perioada 2008−2010, deţine o rubrică permanentă în ziarul Adevărul de duminică, intitulată „Destăinuiri“. Din toamna anului 2011, acceptă propunerea omului de afaceri timişorean Georgică Cornu de a susţine o rubrică permanentă în săptămânalul acestuia, Mehedinţeanul. Începând din 2012 are o rubrică permanentă în ziarul Ring.

De aceeaşi autoare:

Bucuresti, 28.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *