metalshow

Zeci de bucuresteni au alergat

in sprijinul bolnavilor de diabet
 
Duminica, 15 octombrie, in parcul Herastrau, zeci de bucuresteni de toate varstele au alergat cu ocazia crosului simbolic "Independent de Diabet", in cadrul programului national anti-diabet initiat de Sensiblu.

Printre acestia s-a aflat si Prof. Dan Sabau, Presedintele Comisiei de Sanatate Publica din Senatul Romaniei alaturi de Dr.Gabriel Smarandache, Consilier pe probleme de sanatate al Ministrului Apararii.

Deoarece sedentarismul este principala cauza a declansarii diabetului, prin crosul de masa este simbolizata la nivel mondial, lupta impotriva diabetului si, de asemenea, solidaritatea cu bolnavii de diabet.

La crosul din Herastrau au participat oameni de toate varstele, cel mai tanar avand zece ani iar cel mai in varsta 68 de ani.

Astazi s-a incheiat prima parte a programului "Independent de Diabet" organizat de catre compania Sensiblu.

Timp de patru zile aproximativ doua mii de bucuresteni si-au testat gratuit glicemia si colesterolul la corturile instalate in parcul Herastrau.

Aproximativ 20% dintre acestia au fost indrumati catre medicii de familie pentru investigatii amanuntite, fiind depistati cu valori de alerta ale glicemiei sau colesterolului.

Programul "Independent de diabet" va continua printr-o caravana in Bucuresti, in institutiile publice si mass media, unde personal specializat va testa glicemia si colesterolul angajatilor.

Marti, 17 octombrie, echipa medicala se va afla in Parlamentul Romaniei, pentru a efectua gratuit testele de glicemie si colesterol pentru senatori si deputati.

Bucuresti, 16.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *