metalshow

Zece motive pentru care sa incepi sa practici pilates chiar de maine

Află ce beneficii uriaşe are

Conceptul de “pilates” a apărut în anii ’20 şi a fost destinat iniţial bărbaţilor şi atleţilor. Apoi, întreaga lume a început să experimenteze viziunea lui Joseph Pilates despre cum acest sport poate schimba corpul şi viaţa pentru totdeauna.

Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates şi creatoarea conceptului EVOpilates – Evoluție, Fluență , Excelență – oferă zece motive pentru care orice persoană care nu practică încă pilates o poate face începând de mâine, punând accentul pe beneficiile uriaşe pe care aceste tipuri de exerciţii le au pentru corpul , mintea şi spiritul oricărei persoane.

“1. Practicarea exerciţiilor de tip pilates ne învaţă să respirăm – Respiraţia completă şi corectă creşte durata de viaţă, mărind gradul de conştientizare şi participare la propria viaţă.

2. Pilatesul corectează postura – Este vorba despre o reeducare posturală. În acest fel, se elimină tensiunile musculare şi articulare.

3. Corpul începe să se remodeleze – Remodelarea corporală este susţinută de un centru puternic al corpului care permite rezistenţa la efort cât şi constanţa în practicarea sportului.

4. Practicarea de exerciţii de tip pilates energizează şi revigorează sistemul circulator şi endocrin, îmbunătăţind starea generală de sănătate.

5. O oră de pilates relaxează şi detensionează sistemul nervos – La începutul unei zile grele sau la sfârşitul unei zile imposibile, pilatesul este cea mai bună alegere pentru psihic.

6. Are loc o echilibrare metabolică şi hormonală – Metabolismul accelerează, permiţându-i organismului să ardă mai repede caloriile în plus.

7. Exerciţiile de pilates îi fac pe practicanţi să acţioneze relaxat – Aceştia devin conştienţi de propriul corp şi capătă putere şi rezistenţă.

8. Somnul şi relaxarea devin mai profunde – După doar câteva şedinţe de pilates se observă o îmbunătăţire majoră din acest punct de vedere.

9. Corpul, mintea şi emoţiile încep să se remodeleze şi să se armonizeze, permiţând o mai bună cunoaştere a sinelui.

10. Încrederea de sine a participanţilor creşte considerabil – Corpul începe să meargă la unison cu spiritul”, spune Marga Bălan.

Marga Balan susține în perioada 27-29 noiembrie cursul de pilates Evopilates, un curs fresh, actualizat conform celor mai noi descoperiri științifice: Evoluție, Fluență , Excelență, mai exact, EVOpilates! Pentru detalii despre curs, dar şi despre activitatea Margăi, puteţi consulta pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/scoaladepilates.

Bucuresti, 22.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *