free download 78 travel guides written by experts

Young Leaders Forum – Lideri tineri, conceptii intelepte

Forum Invest a adus in fata opiniei publice si a reprezentantilor noului val de antreprenori din România, pe unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de business din lume. Todd Benjamin, unul dintre „greii” retelei CNN a fost, in cadrul evenimentului Young Leader’ Forum, deopotriva inger si demon pentru antreprenorii români, pusi in situatia de a-si dezvalui câteva dintre secretele succeelor personale in business. Evenimentul moderat de catre Todd Benjamin a orbitat cu precadere in jurul definitiei leaderhip-ului si la mutatiile pe care acesta le sufera odata cu evolutia societatii si a mediului de afaceri contemporan. In viziunea analistului CNN, leaderhip-ul este, deopotriva ceva cu care te nasti, dar si un aspect care se poate deprinde prin educatie sau cu ajutorul unui model de reusita.

Todd Benjamin a marturisit ca a incercat sa afle cheia succeului in leaderhip de la unii dintre cei mai mari oameni de business din lume: „I-am intrebat care este cel mai bun sfat pe care l-am putea da tinerilor lideri. Imi, amintesc, un rapuns pe cât de simplu pe atât de univeral valabil: Keep learning !”
Continua sa inveti! – a fost primul aspect marca Todd Benjamin, pe care tinerii lideri de business prezenti la eveniment au incercat sa-l asimileze.

Astfel, Sergiu Oprescu, presedinte Alpha Bank România, a ridicat si mai mult stacheta discutiilor amintind ca, pe lânga procesul de invatare continua, un lider trebuie sa fie si un exemplu pentru ceilalti. „Unul dintre cele mai importante apecte ale succesului este sa devii un exemplu pentru oamenii din echipa ta. Apoi, increderea si munca in echipa, practic leaderhip-ul de echipa, aduce cu siguranta succesul intr-o organizatie”, a subliniat oficialul Alpha Bank.
Cumva in opozitie cu Sergiu Oprescu, Peter Liptak-Chief Financial in cadrul ABB România, a punctat: „increderea este buna, insa controlul este si mai bun”.

Tocmai acest aparent duel dintre cei doi tineri lideri de business, i-a oferit lui Todd Benjamin ocazia de a dezvalui un alt „secret” al succesului: „Be yourself!”.

Fii tu insuti!” a fost apectul care l-a determinat pe Septimiu Potelnicu, Presedintele UniCredit Leaing sa recunoaca faptul ca dezvoltarea personala joaca un rol extrem de important in cariera unui lider: „in 31 de ani am invatat mai multe de la oamenii inclinati spre spiritualitate decât din cartile de economie. Temelia succesului pentru mine este construita pe câteva idei de baza, dintre care amintesc credinta, sanatatea si familia”. Todd Benjamin a adaugat: „Liderul trebuie sa aiba o serie de valori in care trebuie sa si creada. Oamenii cred mai mult in ceea ce face un lider si nu in ceea ce spune”.

Iar concluzia acestei etape de discutii a fost una fireaca: „Do it with passion”, a transmis analistul CNN, tinerilor lideri prezenti la Young Leader’ Forum.
Fa-o cu pasiune! – pare a fi, in opinia experimentatului jurnalist, o alta cheie a succesului. „Cine porneste la drum cu ideea fixa ca trebuie a faca un milion de dolari, ii garantez ca nu va reusi si nici nu va deveni un antreprenor sau lider de success intr-o organizatie de business. Este obligatoriu sa invetesti pasiune in ceea ce faci. Este fundamental”, a subliniat Todd Benjamin.

Pe lânga pasiunea pentru ceea ce fac, omul de afaceri Marius Ghenea, a mai identificat un aspect intâlnit la liderii de business, antreprenorii de success de astazi: specializarea. „Noii lideri sunt din ce in ce mai specializati. Spre deosebire de unii antreprenori traditionali din anii 1990 care nici macar nu si-au facut facultatea, actualii lideri sunt extrem de bine educati, cu studiile finalizate. Ei exceleaza in domeniul lor iar asta se vede cel mai bine in industria IT”, a declarat omul de afaceri Marius Ghenea.

Pe lânga toate aspectele amintite in sprijinul definirii succesului in leaderhip si antreprenoriat, un rol determinat il are si comunicarea, stiinta de a comunica eficient cu ceilalti membri ai organizatiei. Poate a fost unicul element acceptat univeral de catre participantii prezenti la evenimentul organizat de catre Forum Invest.

Todd Benjamin a incheiat intrebându-i pe tinerii antreprenori români de ce se tem cel mai mult in activitatile pe care le desfasoara. Dintre toate raspunurile, pornind de la calitatea echipei cu care te inconjori si pâna la lipsa unor valori autentice de urmat, jurnalitul CNN a s-a oprit la o singurs afirmatie: „Nu ai voie sa te temi, insa iti este permis sa ai indoieli”.

Forum Invest a premiat cinci tineri jurnalisti in cadrul Young Leader Forum

Forum Invest a acordat in deschiderea Young Leader’ Forum cinci burse media tinerilor jurnalisti. Castigatorii, alesi prin tragere la sorti, apartin unora dintre cele mai importante publicatii media:
Ziua – George Banciulea; Biz – Alexandru Ardelean, Business Magazin – Ioana Ursu; Evenimentul Zilei – Ana  Batca; Ziarul Financiar – Roxana Pricop; 
Forum Invest a initiat Programul Burselor Media in urma cu trei ani pentru a sustine si motiva tinerii jurnaliti in dezvoltarea profesionala.

Cei cinci bursieri media vor pleca intr-un “study trip” la Bruxelles.
Agenda cuprinde participarea la daily briefing-ul Comiarilor Europeni si vizite in cadrul celor mai importante institutii politice si de media ale Uniunii Europene.

Bucuresti, 15.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *