free download 78 travel guides written by experts

xDrive – inca o data lider in segementul premium

În 2008 BMW este încă o dată producătorul premium cu cele mai multe automobile cu tracţiune integrală livrate la nivel mondial. 323 293 automobile echipate cu sistemul inteligent xDrive au fost vândute în întreaga lume. Aceasta a însemnat dublarea avansului faţă de marca de pe poziţia a doua – o evoluţie pozitivă care demonstrează că tot mai mulţi clienţi îi recunosc calităţile superioare faţă de competiţie.

Procentul de automobile echipate cu xDrive a crescut la 27% din volumul total al vânzărilor mărcii în 2008. Succesul are la bază extinderea gamei BMW X, precum şi noi versiuni de modele cu tracţiune integrală pentru BMW Seria 3 şi BMW Seria 5. Ultimul introdus în gamă a fost BMW 320d xDrive, care devine cel mai accesibil model cu tracţiune integrală de la BMW şi un nou vector de vânzări.

Şi pentru 2009 sunt programate noutăţi care să întărească oferta mărcii. BMW X1 aduce caracteristicile unui Sport Actvity Vehicle pentru prima dată la modele de dimensiuni compacte în segementul premium. Primul BMW Seria 7 şi primul model M GmbH echipate cu xDrive vor fi, de asemenea, prezentate tot în cursul acestui an.

{mosimage}Pionier al tehnologiei superioare de tracţiune integrală: 10 ani de BMW X

Modelele cu tracţiune integrală fac parte din gama BMW o dată cu introducerea, în 1985, a BMW 325ix. Cea mai importantă lansare pentru transmisia pe patru roţi a fost însă BMW X5, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit 1999, în urmă cu 10 ani. Aceasta a marcat apariţia unui nou segment – Sport Activity Vehicle, care alătura pentru prima dată performanţele off-road şi o agilitate excepţională pe şosea.

Al doilea model din gama BMW X s-a bucurat, de asemnea, de un succes deosebit. De la lansarea din 2003, peste 500 000 de exemplare BMW X3 au fost livrate în întreaga lume. Între 1999 şi 2008 au fost livrate peste 1,3 milioane de modele BMW X, dintre care 243 000 numai în 2008.

Ultimul an a fost marcat de lansarea cu succes a primului Sport Activity Coupe din lume, BMW X6. Programat pentru a fi lansat pe piaţă în acest an, BMW X1, la fel ca celelalte modele BMW X, este pionier într-o categorie de automobile premium.

BMW xDrive în România

România se dovedeşte una dintre cele mai bune pieţe pentru BMW X5. Modelul deţine 36% din totalul livrărilor mărcii pe acest an, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă la nivel mondial. Datorită succesului modelelor din SAV (BMW X5 – 873 unităţi; BMW X3 – 278 unităţi), BMW s-a impus autoritar în acest segement.

Lansat în luna mai, noul BMW X6 s-a bucurat de o primire excelentă pe piaţă, cu un total de 218 unităţi livrate. BMW Seria 3 320d xDrive a diversificat gama de modele cu tracţiune integrală, oferind pentru prima oară combinaţia xDrive-motor de patru cilindri la un sedan BMW. În medie, în 2008, două din trei automobile livrate au fost echipate cu sistemul BMW xDrive.

Bucuresti, 10.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *