free download 78 travel guides written by experts

World Vision Romania sprijina educatia non-formala

pentru sute de copii prin activitati prilejuite de “Scoala Altfel”

An de an, în săptămâna ,,Şcoala Altfel" din cadrul programului naţional "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", World Vision România sprijină şcolile partenere din comunităţile rurale în care desfăşoară proiecte pentru a implica elevii în cât mai multe activităţi menite să le dezvolte cunoştinţele, abilităţile şi talentul.

Anul acesta, sute de copiii din 13 şcoli partenere din judeţul Dolj participă la concursuri, competiţii, ateliere de pictură şi handmade, exerciţii de simulare în caz de dezastru, activităţi de educaţie ecologică sau rutieră, lectură, spectacole de teatru, educaţie pentru sănătate sau proiecte caritabile. Astfel, copiii învaţă sa fie mai buni, să strângă fonduri pentru cei mai vulnerabili, să lucreze în echipă, să fie mai încrezători în forţele proprii.

Concursul intercomunitar pe teme creştine ,,Bun Creştin", organizat de Şcoala Gimnazială Bucovăţ şi ajuns la ediţia a XII-a, aduce împreună 104 copii. Simultan, sub îndrumarea Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Oltenia – Dolj, copiii din comunităţile Vârvorul de Jos şi Predeşti vor învăţa principalele reguli de protecţie in caz de dezastru, când şi în ce mod trebuie să se apeleze serviciul unic de urgenţa 112.

In judeţele Braşov şi Covasna, 150 de elevi de gimnaziu din patru comune, participanţi la proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”, vor vizita ferma Agrovision din comuna Buneşti şi Colegiul Ţara Bârsei din localitatea Prejmer. Ne propunem ca, oferindu-le o perspectivă realistă asupra oportunităţilor, să îi stimulăm să aleagă meseria potrivită propriilor aptitudini şi contextului economic local.

În parteneriat cu organizaţia ,,Viitor Plus", în judeţul Ialomiţa, aproximativ 350 de copii din unsprezece sate ialomiţene şi două oraşe vor lua parte la sesiuni de informare asupra dezastrelor ecologice, prezentări despre refolosirea materialelor reciclabile şi seminarii pro-natură. Proiectul se va închide prin ecologizarea pădurii din comuna Dridu.

Iniţiativele de tipul ,,Şcoala Altfel" sunt susţinute de World Vision Romania pentru a oferi copiilor şanse de dezvoltare şi educare. Ele fac parte din proiecte complexe de dezvoltare comunitară, centrate pe bunăstarea copilului în care sunt incluşi copiii alături de familiile lor şi comunităţile din care fac parte.

Bucuresti, 03.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *