free download 78 travel guides written by experts

World Vision Romania schimba lumea prin implicare

World Vision Romania Fundatia World Vision Romania a primit distinctia CSR4WOMEN by AVON pentru antreprenoriat. Premiul, oferit in cadrul cadrul singurului eveniment din Romania dedicat campaniilor sociale pentru femei, se datoreaza activitatilor derulate in beneficiul femeilor care au participat la proiectul MADE IN RURAL.

Editia a III-a a „CSR4WOMEN by AVON” a reunit membri ai societatii civile, reprezentanti ai mediului de afaceri, dar si ai autoritatilor, toti cu initiative valoroase care misca lucrurile spre bine in Romania. In cadrul evenimentului – organizat in 4 teme de discutie: sanatate, antreprenoriat, protectie sociala si educatie – Fundatia World Vision Romania a fost remarcata datorita determinarii, curajului si perseverentei echipei MADE IN RURAL, care a reusit astfel sa produca o schimbare in peste 1.950 de familii.

„Opt din zece beneficiari ai proiectului sunt femei din mediul rural cu un nivel scazut de educatie, casnice sau fara loc de munca, cu sanse foarte mici sa-si depaseasca starea de vulnerabilitate in care se afla. Proiectul MADE IN RURAL a fost "croit pe masura lor" in sensul in care le-a oferit sansa sa se califice intr-o meserie sau intr-un domeniu care se le dea oportunitatea de a iesi din starea de vulnerabilitate, sa obtina un loc de munca sau sa inceapa o afacere la care pot lucra de casa – mestesuguri populare, croitorie, coafura, productie de conserve bio etc. Peste 130 dintre ele au primit, pentru planurile de afaceri realizate in cadrul proiectului, cate un premiu in valoare de 10.000 de lei care sa le ajute sa inceapa o noua etapa in viata – una in care lumea lor se deschide dincolo de marginile gospodariei traditionale si le permite sa se dezvolte si sa dobandeasca respectul si demnitatea pe care o merita fiecare dintre ele”, a mentionat Adrian Secal, managerul proiectului MADE IN RURAL.

World Vision Romania  CSR4Woman

MADE IN RURAL este un proiect de dezvoltare economica rurala care ofera gratuit calificare, consiliere si mediere profesionala, precum si sprijin pentru initierea unor mici afaceri. Pana in prezent, peste 1.950 de persoane casnice, someri si agricultori de subzistenta au fost sprijiniti prin sesiuni de consiliere si mediere profesionala sa isi caute un loc de munca. In comunitati rurale din 11 judete ale tarii au fost instruite 580 de tesatoare, iar 700 de oameni au dobandit competente de antreprenori prin participarea la proiect. Simultan, 200 de persoane au absolvit cursurile de lucrator in pensiune turistica organizate prin MADE IN RURAL.
Distinctiile CSR4WOMEN by AVON

In acest an au fost premiate patru proiecte din patru domenii:
– Antreprenoriat – World Vision, MADE IN RURAL, proiect de dezvoltare economica desfasurat in 11 judete: Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Vaslui si Valcea.
– Educatie – Exista Aur in fiecare, proiect derulat de catre BRD si Federatia Romana de Handbal
– Sanatate – Doneaza par copilasilor, proiect initiat in cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi, de catre Ioana-Maria Andrioaie, in sprijinul copiilor bolnavi de cancer
– Protectie sociala – Clubul Mamelor, un grup format din peste 20 de femei din cartierul Ferentari, care pun presiune pe autoritatile locale pentru a lua in considerare nevoile comunitatii pe care o reprezinta.

Bucuresti, 09.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *