free download 78 travel guides written by experts

Wojciech Waleczek si Duo Capriccio

Wojciech Waleczek si Duo Capriccio vor sustine la invitatia Institutului Polonez din Bucuresti un dublu recital de pian, sâmbătă, 6 mai, ora 11.00, la Muzeului National "George Enescu", Calea Victoriei nr.141.

Wojciech Waleczek, unul dintre cei mai apreciati tineri pianisti polonezi, este absolvent al Academiei de Muzica „Karol Szymanowski” din Katowice, sectia pian, clasa prof. Zbigniew Raubo. Si-a continuat studiile la Academia de Muzica din Vancouver, sub îndrumarea profesorului Lee Kum-Sing. A colaborat cu profesorii Andrei Jasiński, Andree Laplante, Victor Mershanov, Jean Micault and Alexei Orlovetzky. A concertat alaturi de orchestrele Filarmonicilor Kalisz, Lublin, Opole, Pomeranian, Rzeszow, Szczecin, Kielce, Wroclaw, Zabrze, Capella Bydgostiensis.

Distinctii
– Premiul III, Premiul „Arthur Rubinstein” si Premiul special al Fundatiei Kościusko din New York la Concursul International pentru Tineri Pianisti „Arthur Rubinstein in memoriam” – ediţia a 2-a, Bydgoszcz (1996)
– Premiul I şi Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui concert la Concursul National de Pian „F. Liszt”, Wrocław (1997)
– Premiul II la Festivalul Tinerilor Muzicieni, Gdansk (2002)
– Premiul III la Concursul International de Pian „Seiler”, Palermo, Italia (2005)

Program:
K. Szymanowski – Serenada lui Don Juan
W. Lutoslawski – Bucolice
F. Chopin – Studii op. 25 (1-6).
www.culturapoloneza.ro

Duo Capriccio
Manuela Spiridon – Ozana Kalmuski-Zarea
Ozana Kalmuski-Zarea, doctor în muzicologie, absolventaa Academiei de Muzica din Iasi, activeaza ca lect. univ. si consultant artistic la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau. Mihaela Spiridon, absolventa a Universitatii de Muzica din Bucuresti, este lector univ. la Colegiul Muzical din Piatra Neamt. Cele doua artiste au infiintat ansamblul pianistic la patru maini Duo Capriccio in anul 1999. In repertoriul abordat se regasesc lucrari reprezentative din creatia clasica si romantica universala, precum si contemporana romaneasca.

Bucuresti, 3.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *