Kinodiseea

Wizz Air, liderul pieţei aeriene low-cost continua sa creasca in Romania

§    România este o piaţă cheie în procesul de evoluţie al companiei în 2009
§    Compania estimează 690.000 de pasageri transportaţi din şi spre România în primul semestru al acestui an

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost, low-fair din centrul şi estul Europei a transportat în primele patru luni ale anului mai mult de jumătate de milion de pasageri pe rutele din şi spre România. Acest număr reprezintă o creştere cu 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodată, compania estimează că va transporta 690.000 de pasageri din şi spre România în primul semestru, ilustrând un progres clar către atingerea obiectivului de dublare a numărului de pasageri transportaţi în România în 2009.

“Ne-am dezvoltat în România prin lansarea de noi rute, deschiderea de noi baze şi alocarea de noi aeronave. Astfel, Wizz Air a devenit lider de piaţă pe segmentul de transport aerian low-cost din România în doar doi ani de la inaugurarea primei baze operaţionale la Bucureşti. Ultimele rezultate ilustrează clar evoluţia companiei pe plan local şi faptul că ne vom atinge obiectivul de a transporta 1,7 milioane pasageri în 2009” a declarat Natasa Kazmer, Director Corporate Communications şi Public Affairs Wizz Air.

În pofida situaţiei macro economice dificile, Wizz Air şi-a pus în aplicare planurile pentru 2009 în România şi a lansat cea de-a treia bază operaţională la Timişoara (şi noi zboruri spre Barcelona, Milano, Valencia, Veneţia şi Paris), a alocat două noi aeronave Airbus 320 bazelor din Bucureşti şi Timişoara (a treia va urma în iunie în Cluj-Napoca), a dublat capacitatea de transport în România şi a crescut numărul de angajaţi.

În prezent, Wizz Air operează din România mai mult de 100 de zboruri (tur-retur) săptămânal, către 13 destinaţii. Pasagerii pot accesa servicii de transport rapide, sigure şi de încredere la tarife pornind de la 50 de lei pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse, de la Timişoara la Veneţia sau 90 de lei pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse, de la Bucureşti la Roma.

Bucuresti, 27.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *