free download 78 travel guides written by experts

Wizz Air este liderul pietei de transport aerian din Romania

§    În primul trimestru din 2009 Wizz Air a transportat pe rutele din România mai mulţi pasageri decât oricare altă companie aeriană

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low fare – low cost din centrul şi estul Europei, a devenit cel mai mare operator aerian din România în baza numărului de pasageri transportaţi în primul trimestru din 2009. Compania a transportat 313.320 de pasageri, mai mult decât ceilalţi operatori aerieni din România (companii low cost şi/sau tradiţionale).

Anunţul vine la scurt timp după ce Wizz Air a devenit cel mai mare transportator aerian low cost din România. Creşterea rapidă a companiei se datorează investiţiilor semnificative ale Wizz Air pe piaţa din România. Vara aceasta, compania îşi va dubla flota locală ajungând la şase aeronave noi Airbus A320. Acest lucru a permis creşterea frecvenţelor de zbor pe unele dintre rutele existente şi lansarea a 11 noi curse (din Cluj-Napoca spre Bologna Forli, Madrid, Veneţia Treviso şi Palma de Majorca; din Timişoara spre Barcelona, Milano Bergamo, Paris Beauvais, Veneţia Teviso şi Valencia; din Bucureşti spre Paris Beauvais şi Madrid).

Cea mai recentă etapă în dezvoltarea Wizz Air în România este reprezentată de deschiderea bazei de la Timişoara, cea de-a treia a companiei pe plan local.

Obiectivul Wizz Air în România pentru acest an este de a transporta 1,7 milioane pasageri pe rutele din România.

Bucuresti, 15.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *