free download 78 travel guides written by experts

Wizz Air a transportat in Europa 18 milioane de pasageri in 5 ani

* În 3 ani de la lansarea în România, Wizz Air a devenit liderul pieţei naţionale de transport aerian low cost

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din centrul şi estul Europei aniversează azi 5 ani de la primul zbor, înregistrând în această perioadă 18 milioane de pasageri.

Piaţa care prezintă cea mai rapidă creştere pentru Wizz Air este România. După trei ani de la primul zbor operat din Tîrgu Mureş, compania a devenit liderul segmentului low cost în România, cu o cotă de piaţă de 35% în aprilie 2009. În această perioadă, compania a transportat din şi spre România peste 1,9 milioane de pasageri. Acest lucru ilustrează clar faptul că tarifele scăzute, alături de o experienţă foarte plăcută la bordul aeronavelor noi A320, reprezintă o propunere foarte atractivă pentru piaţa din România.

Primul zbor Wizz Air a decolat din Katowice, Polonia, pe 19 mai 2004, după aderarea a 10 state din regiune la Uniunea Europeană şi deschiderea unei noi pieţe de 70 de milioane de pasageri. Din acel moment Wizz Air a lansat 10 baze operaţionale în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România şi Ucraina, cea de-a 11-a bază urmând să fie inaugurată în Praga, în luna iunie.

“Wizz Air s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă. În urmă cu 5 ani am avut ideea unei linii aeriene low cost care să fie accesibilă cât mai multor persoane. După 5 ani deţinem cea mai mare companie aeriană low cost din regiune şi transformăm călătoria cu avionul într-un serviciu accesibil pentru milioane de oameni. Wizz Air a revoluţionat transportul în centrul şi estul Europei.” – a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air. “Succesul Wizz Air are la bază modelul de business ultra low cost, care s-a dovedit câştigător în relaţia cu clienţii, indiferent dacă piaţa se află într-o perioadă benefică sau cunoaşte dificultăţi” a adăugat acesta.

Pe parcursul celor 5 ani de activitate, Wizz Air a devenit cea mai mare companie aeriană low cost – low fare pe toate pieţele unde deţine baze operaţionale şi îşi urmează traseul pentru a deveni cea mai mare companie aeriană din regiune. Datorită modelului eficient de business transportatorul va continua să crească în 2009 cu 30% faţă de anul anterior.

pasageri

* estimat

De la lansarea operaţiunilor din România, Wizz Air a investit permanent în dezvoltarea serviciilor şi a reţelei de transport, ultimele noutăţi ale companiei pentru piaţa locală incluzând deschiderea celei de-a treia baze operaţionale în februarie la Timişoara, alocarea a două noi aeronave A320 bazelor din Bucureşti şi Timişoara (a treia va fi alocată bazei din Cluj-Napoca în iunie), dublarea capacităţii de transport, creşterea echipei prin angajarea de noi membri de echipaj şi creşterea frecvenţelor pe mai multe zboruri.

Numar psageri

* estimat

În prezent, Wizz Air operează zboruri în 21 de ţări, pe mai mult de 130 de rute, reţeaua de zbor a companiei fiind în permanentă creştere.

Wizz Air îşi păstrează angajamentul de a oferi servicii de calitate şi operează o flotă unitară de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, una dintre cele mai tinere din lume. În prezent compania deţine 23 de aeronave, flota urmând să crească la 82 de unităţi până în 2014, în baza unui contract încheiat cu Airbus.

Bucuresti, 19.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *