metalshow

WiMAX – suport pentru cresterea penetrarii broadband in Romania

„WiMAX se numără printre cele mai recente evoluţii în comunicaţii, iar în domeniul acesta România a demonstrat deschiderea către noi tehnologii, către soluţii de ultimă generaţie. În condiţiile în care în momentul de faţă există aproximativ 1.200.000 de conexiuni broadband în România, iar penetrarea la nivelul populaţiei este de 5,5%, WiMAX ar putea aduce o adevărată revoluţie în oferta de broadband din ţara noastră. Astfel, pentru anul 2007, estimăm o rată de penetrare broadband de 10%, lucru care ne-ar apropia de media din ţările Uniunii Europene, care este la ora actuală de 14,1%”, a declarat astăzi Dan Georgescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, în sesiunea de deschidere a conferinţei „WiMAX în competiţia telecom”, organizată de către Finmedia.

În deschiderea conferinţei, Dan Georgescu a prezentat situaţia din România în ceea ce priveşte conexiunile broadband la Internet comparativ cu celelalte ţări europene, oportunităţile oferite de WiMAX ca suport pentru creşterea penetrării broadband în ţara noastră şi necesitatea implementării strategiei de broadband. WiMAX este o posibilă soluţie pentru asigurarea accesului la Internet în bandă largă şi telefonie în zonele rurale cu acces redus la servicii de comunicaţii.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute aspecte legate de alocarea spectrului şi adaptarea reglementărilor pentru susţinerea acestei tehnologii, accesul wireless la comunicaţii în bandă largă, principalele provocări tehnice privind WiMAX şi acordarea de licenţe din resursele naturale limitate.

Conferinţa a adus în atenţie prin prezentări, discuţii interactive şi demonstraţii practice, următoarea tematică: Examinarea şi înţelegerea pieţei, Reglementări pentru dinamica globală a wireless broadband, Tehnologie, Modele de business.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Industria a fost reprezentată de furnizorii de servicii publice de comunicaţii, producători şi furnizori de echipamente de telecomunicaţii, precum şi beneficiari de servicii de comunicaţii.

Bucuresti, 22.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *