metalshow

WESTERN UNION REVINE LA BURSA

DIN NEW YORK (NYSE)
Liderul global al pieţei transferurilor de bani se transformă într-o companie independentă

Preşedintele şi CEO-ul Western Union, Christina Gold, şi Hikmet Ersek, Vice-Preşedinte Executiv & Managing Director, Western Union Financial Services EMEASA, au dat semnalul de deschidere a sesiunii de tranzacţionare din 4 octombrie a.c. a bursei din New York (NYSE), alături de membri ai consiliului de conducere şi ai managementului superior al companiei. Ceremonia a marcat cotarea independentă la bursă a recent createi Western Union Company.

Christina Gold, Preşedinte şi CEO al Western Union Company, a declarat: „Ziua de astăzi marchează începutul unui capitol important din istoria Western Union, care acoperă deja o perioadă de 150 de ani şi include o serie de realizări însemnate. Separarea de First Data creează oportunităţi generoase pentru Western Union în direcţia consolidării mărcii, a extinderii şi a aprofundării relaţiei cu clienţii şi cu agenţii, precum şi a re-investirii fluxului nostru puternic de lichidităţi în dezvoltarea afacerii. Western Union este excelent poziţionată pentru a-şi menţine poziţia de vârf în clasamentul mondial al companiilor de transfer de bani – datorită reţelei noastre vaste de distribuţie, cu peste 270.000 de locaţii ale agenţilor, răspândite în peste 200 de de ţări şi teritorii dependente, precum şi datorită solidităţii mărcii, puterii noastre financiare, gradului de implicare al angajaţilor şi experienţei deţinute de echipa de management şi de consiliul de conducere. Intenţionăm să ne continuăm creşterea şi în perioada următoare, pe baza oportunităţilor create de tendinţele pe termen lung în ceea ce priveşte migraţia şi de numărul din ce în ce mai mare de transferuri internaţionale de bani.”, a continuat Gold.

Hikmet Ersek a completat: „Este un moment extraordinar pentru Western Union Company şi, în acelaşi timp, o oportunitate de a construi viitorul noii companii pe baza aceloraşi principii de calitate a serviciilor şi de justeţe a tarifelor care ne-au ghidat şi până acum relaţia cu clienţii şi cu partenerii agenţi.”

Cotarea independentă la bursă va permite Western Union să se concentreze pe activităţile sale de bază. Regiunea EMEASA, care cuprinde 120 de ţări şi teritorii dependente cu agenţi Western Union (de la oficii poştale la bănci şi magazine), va juca un rol important în creşterea viitoare a companiei.

Aflată printre puţinele companii din lume care generează venituri de peste 4 miliarde USD cu mai puţin de 5.000 de angajaţi, Western Union va continua să se dezvolte în acord cu oportunităţile oferite de piaţa globală a transferurilor de bani şi să-şi extindă reţeaua de agenţi. În ceea ce priveşte brandul Western Union, acesta va rămâne un brand lider, cu un traseu de creştere constantă, şi va simboliza, ca şi până acum, o experienţă de peste un secol în furnizarea de servicii valoroase, rapide, fiabile şi uşor de utilizat, către persoane fizice şi către companii.

Preşedintele Western Union a încheiat: „Intenţionăm să construim un viitor pe măsura trecutului companiei şi să le oferim în continuare clienţilor noştri modalităţi rapide, fiabile şi comode de a trimite bani peste tot în lume.”

Bucuresti, 11.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *