metalshow

Wella Professionals lanseaza tendintele in coafura pentru 2007

Wella Professionals a prezentat, în cadrul Galei Wella Professionals, tendinţele în coafură pentru anul următor: Trend Vision 07. Evenimentul a avut loc la doar două săptămâni de la lansarea internaţională a Trend Vision 07, desfăşurată la începutul lunii noiembrie în capitala modei, Milano.

Trend Vision
Trend Vision este cel mai important proiect de imagine dezvoltat anual de Wella Professionals. Fiind unul dintre jucătorii principali din lumea modei şi hairstylingului, Wella Professionals recunoaşte trendurile, le influenţează şi le dezvoltă şi lansează propuneri  pentru anul următor.

Trend Vision 07
Anul 2007 ne aduce o mare libertate în a ne alege şi realiza stilul. Trend Vision 07 ne reconectează cu lucrurile primordiale, dar şi cu îndrăzneala tinereţii. E o lume a elementelor pure, senzuale, a liniilor simple, curate, fluide. Cele patru direcţii, Nordic Serenity, Rustic Deluxe, Pop Couture şi Sensual Intrigue, reprezintă diferite variante pentru un stil plin de viaţă şi culoare, propus de Wella Professionals, expertul în îngrijirea părului.

Nordic Serenity
Nordic Serenity explorează frumuseţea şi puterea lucrurilor simple, deschizând un spaţiu spiritual în care tehnologiile moderne se pierd într-o atmosferă calmă, inducând împăcarea cu mediul înconjurător.

Linii simple, materiale transparente, clipe de linişte… În această atmosferă, tendinţele hi-tech sunt reprimate şi abandonate în favoarea legilor Zen, menite a ne alina şi revigora sufletul. Timpul încetineşte. Tăcerea devine sugestivă. Contemplăm peisaje de vis: cerul întâlneşte oceanul… o picătură de ploaie loveşte suprafaţa sticloasă a unui lac, iar impactul acesteia se extinde în cercuri din ce în ce mai mari… Tot ceea ce facem contează, influenţând inevitabil lumea înconjurătoare… Ne pasă de aerul pe care îl respirăm, de apa pe care o bem, de mâncarea pe care o consumăm. Devenim mai preocupaţi de soarta omenirii decât de propria noastră soartă. Căutăm minimalismul poetic în materiale transparente şi în noile interpretări ale modei.

Cu o feminitate angelică, părul străluceşte de puritate şi sănătate. Blond rece, deschis, cu străluciri calde. Cu ajutorul culorii, contrastul este diminuat pentru a se obţine un efect de luminozitate uimitoare. Formele sunt moi şi fluide. Secţiuni mici sunt tăiate scurt pentru a pune în evidenţă lungimea, în timp ce alte părţi sunt ondulate pentru a accentua zonele drepte ale coafurii.

Rustic Deluxe
Rustic Deluxe ne reconectează cu rădăcinile noastre primordiale. E o sofisticare primitivă, ce ne leagă de pământ, ne stârneşte interesul, ne relaxează. Sărbătorim frumuseţea naturală, bucurându-ne de haine şi accesorii ”neşlefuite” şi, totuşi, rafinate.

Puşi în faţa unui viitor nesigur, încercăm instinctiv să ne cunoaştem rădăcinile şi moştenirile ancestrale, să restabilim o legătură cu mama-natură. Tendinţa Rustic Deluxe propune  texturi senzuale: blănuri, piele fină, lemn natural. Moda parcă dansează în ritmul unei tobe, ce bate cu pasiune, rustică şi totuşi rafinată. E o frumuseţe proaspătă, o  sofisticare primitivă.

În ceea ce priveşte părul, sălbăticia este domesticită fără a ne îndepărta de caracterul iniţal. Pentru individualizare şi impact maxim, contururile sunt puternice – deconectate, dar totuşi echilibrate. Părul este caracterizat prin flexibilitate, spirit şi energie naturală, având o sexualitate captivantă, iar în cazul bărbaţilor, o naturaleţe nobilă. Culorile sunt rustice, bogate, reflectate în nuanţe lemnoase şi condimentate, tonuri de chihlimbar şi miere.

Pop Couture
Tinereţea domină. Ascultă regulile, dar nu face nimic din ce ţi se spune. Stilul anilor ’60 revine în lumina reflectoarelor. Temele sunt distractive. Grafica este îndrăzneaţă. Culorile se contopesc, formele se modifică. Liniile sunt fie drepte şi curate, fie ondulate. Modelele şi paletele sunt psihedelice; materialele sunt toate top-show: strălucitoare, cu textură. Este un look zgomotos fără să fie ieftin. Şocant, dar plin de bun gust. În galerii, arta pop este în centrul atenţei, încântând în drama noii ere digitale cu instalaţii fantastice de lumină. Atunci când lumea pare prea întunecată şi fadă, să lăsăm umbrele în urmă şi să evadăm spre strălucire.

Părul este elementul definitoriu, cu tunsori grafice energice, forme curbate, bretonuri hiper-scurte şi linii asimetrice. Stiluri de tunsori simbolice, à la Twiggy, dar transpuse în realitatea anului 2007. Mai îndrăzneţe, mai curajoase, acestea etalează şi inspiră tehnici de tuns şi vopsit care merg până la limita imaginii acceptate. Observăm nuanţe de păun care strălucesc în păr – uneori ascunse, alteori atrăgând atenţia. Este alegerea noastră.

Sensual Intrigue
Tendinţa Sensual Intrigue este o interpretare a senzualităţii, care seduce, deşi lansează o propunere mai întunecată şi, în acelaşi timp, mai periculoasă. ”Femme fatale” este reinventată, inspirându-ne să ne regăsim pe noi înşine. Este sofisticată, senzuală, dramatică şi etern nocturnă. Ca spirit, este întruparea întâlnirii dintre Est şi Vest: o abordare misterioasă, asiatică a frumuseţii, dramatizată cu decadenţa Art Deco. Controlând, dar fiind în acelaşi timp controlată, ea ştie cum să se “reprezinte”, cum vrea să fie văzută. Este mândră de silueta ei perfectă, minionă, chiar şi în umbră, în timp ce îşi calculează fiecare mişcare. O spionezi în timp ce se răsfaţă pe canapeaua luxoasă, sorbind cocktailuri tari, mâncând nimicuri extravagante – trufe şi ciocolată neagră.

Părul este extrem de sculptural, fie cu franjuri ascuţite, fie acoperind un ochi. O pată ca de cerneală neagră. În lumină – culoarea prunei, în umbră – albăstrui prăfuit. Strălucire vizibilă. Eleganţă personificată, senzuală şi sofisticată.

Gala Wella Professionals
Prezentarea Trend Vision 07 în România a avut loc în cadrul Galei Wella Professionals, un eveniment de hairstyling de elită ce a sărbătorit anul acesta cea de-a 10-a ediţie. 10 ani pe parcursul cărora Wella Professionals a lansat în România trenduri, a susţinut, promovat şi premiat tinerii stilişti.

Cea de-a 10-a ediţie s-a desfăşurat pe parcursul unei zile întregi, oferind stiliştilor posibilitatea unică de a celebra împreună cu Wella Professionals frumuseţea părului.

Măiestrie şi talent în competiţie
În cadrul Galei Wella Professionals s-au desfăşurat finalele a două concursuri naţionale: Wella Color Award şi Trend Vision Award. 

Wella Color Award este o competiţie destinată tinerelor talente, care îşi pot demonstra măiestria în aranjarea părului în cadrul a doua secţiuni: „Tunsoare şi culoare” şi „Fantezie pe păr lung”.

Trend Vision Award se adresează coaforilor consacraţi, care prezintă propriile interpretări ale tendinţelor. Adevărate opere de artă, coafurile prezentate de concurenţi au scos la iveală talentul renumit al stiliştilor români, precum şi abilităţile tehnice deosebite dobândite alături de Wella Professionals.

Demonstraţia echipei Wella Professionals România
Echipa de stilişti Wella Professionals România condusă de Constantin Ilie (Costel) a prezentat, în cadrul unui spectacol excepţional, propriile interpretări ale tendinţelor anului viitor, prin creaţii de o măiestrie desăvârşită.

Bucuresti, 28.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *