metalshow

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicatii vor functiona pe o platforma Liferay

dezvoltata de SIVECO

Începând din anul 2009, SIVECO Romania dezvoltă în mod constant proiecte informatice pentru instituții ale Uniunii Europene

SIVECO Romania în parteneriat cu Intrasoft vor asigura servicii de dezvoltare și mentenanță pentru website-urile Oficiului pentru Publicații al Uniunii Europene, în cadrul unui contract care se va derula în următorii 4 ani.

SIVECO Romania este unul dintre câștigătorii procedurii de achiziție pentru "Servicii de dezvoltare, întreținere și consultanță pentru site-urile web bazate pe tehnologia Liferay și SPARQL, inclusiv toate adaptările necesare".

Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene asigură publicarea materialelor instituţiilor Uniunii Europene. Oficiul oferă o serie de servicii on-line care permit accesul liber la informaţii privind legislaţia UE (EUR-Lex ), publicaţiile UE (EU Bookshop), contractele de achiziţii publice ale UE (TED), cercetarea şi dezvoltarea în UE (CORDIS), Anuarul Oficial al Uniunii Europene (WhoIsWho).

”Criteriile de selecție au fost foarte exigente dar noi am reușit să îndeplinim toate cerințele. Experții noștri au deja o experiență valoroasă în proiecte cu Oficiul pentru Publicatii, institutie care oferă acces liber la informații membrilor Uniunii Europene. Ne bucuram să putem contribui la asigurarea unei experiențe plăcute pentru vizitatorii site-urilor gestionate de Oficiul pentru Publicații”, a declarat Ștefan Morcov, coordonator proiect, Vicepreședinte SIVECO Romania.

În prezent, fiecare website al Oficiului pentru Publicații foloseste o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasă ca platformă pentru Portalul Oficiului pentru Publicații, punctul unic de intrare pentru tot conținutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum și diferite servicii standardizate (de căutare, autentificare etc).

Această nouă colaborare a SIVECO cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene vine în continuarea unor proiecte la fel de importante – dezvoltarea portalului de cercetare CORDIS, în 2009, și a Portalului Comun, un proiect independent dezvoltat în cadrul unui contract distinct demarat în 2013.

SIVECO Romania oferă în mod constant servicii informatice instituțiilor Uniunii Europene încă din 2009. Printre beneficiari – în afara Oficiului pentru Publicații – se numără Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat – Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

Bucuresti, 26.09.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *