Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Webinar GRATUIT despre cum integrăm cu succes generația Millenials în organizație

Li se spune Millenials, generația Y sau generația „De ce?”. Pentru că au competenţe care îi diferenţiază puternic de toate generaţiile anterioare.

Poți afla „Cum să motivezi și să instruiești generația digitală” participând la webinar-ul GRATUIT din 17 noiembrie, organizat pe CloudLearning.ro

GeneratiaY_Webinar_CloudLearning.JPGAu până în 30 de ani. În mai puțin de un deceniu, ei vor fi cei care vor decide în majoritatea companiilor. Cultura lor diferă puternic de cea a generațiilor anterioare, şi sociologii consideră că tinerii de azi vor schimba complet modul de lucru actual. În acest moment, însă, se constată că sunt cei mai „fluizi” angajați cu care s-a confruntat forța de muncă până acum. Au așteptări mari de la oamenii din jurul lor, de la companii și de la branduri, doresc ca managerii să fie deschiși la propunerile lor și să vină în întâmpinarea nevoilor lor, oferindu-le posibilitatea de a lucra conform unui orar pe care să și-l stabilească singuri și posibilitatea de a-și crea propria fișă de post. Decid să părăsească un loc de muncă, oricât de bine plătit, pentru unul mai plăcut, în care să se simta bine, să se simtă apreciați și valorizați. Dar, în ciuda încrederii afisate în ei înșiși, celor mai mulţi le lipsesc competențele de bază necesare în câmpul muncii și robustețea emoțională și nici nu sunt cu adevărat independenți.

Pentru angajatori, întrebările „Cum îi motivăm pe tineri?”, „Cum îi facem să devină productivi?” și „Cum conducem această generație?” constituie preocupări foarte importante.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi reale ale angajatorilor, dar şi ale angajaţilor, doi specialiști își unesc forțele pentru a expune cele mai eficiente metode de a atrage și conduce tinerii de astăzi, în cadrul webinar-ului gratuit „Cum motivezi și instruiești generația digitală?” din 17 noiembrie, ora 15, găzduit de www.cloudlearning.ro, platforma AeL dezvoltată de SIVECO România.

Mădălina Bălan, expert în psihologie organizațională la Hart Consulting, vorbește în cadrul webinar-ului despre un studiu amplu despre psihologia generaţiei digitale, realizat de Hart Consulting, împreună cu SNSPA, catedra de management, coordonată de dna decan prof univ. Florina Pînzaru, partenerul pe piaţa locală al firmei de consultanţă în managementul talentelor și dezvoltarea leadershipului HOGAN Assessments.

Viorel Jigman, Manager AeL SIVECO Romania, abordează în cadrul aceluiași webinar soluțiile de tip „blended learning” pentru trainingul angajaților, care se numără printre cele mai eficiente metode pentru atragerea și motivarea tinerilor din generația Millenials.

„Tinerii digitali doresc să poată lucra independent pe proiecte provocatoare din punct de vedere intelectual, pentru că rutina îi obosește și îi descurajează. De asemenea, pot lucra în echipă mai bine decât oricare altă generație. Și aici intervine tehnica blended learning, pentru trainingul angajaților, o combinație bine studiată între învățarea tradițională, în sala de curs, centrată pe instructor, și instrumentele moderne de eLearning, centrate pe cursant”, declară Viorel Jigman.

Un avantaj cert al platformei AeL CloudLearning.ro este acela că permite învățarea individuală, fiecare angajat putând parcurge cursul în ritmul său propriu, dedicând cât timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilități. Angajații pot comunica cu instructorul și cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv și pot pune întrebări sau învăța din răspunsurile postate pe forum.

„Milenarii sunt consideraţi „nativi digitali”, spre deosebire de așa numiții „imigranți digitali”, reprezentanții acelor generații care nu au avut la dispoziție dispozitivele tehnologice de la vârste fragede și care le integrează în activitățile lor, fără a le considera totuși indispensabile. Tinerii milenari se regăsesc în mijlocul unui curent informaţional permanent şi acest lucru le modifică aspiraţiile, nevoile, comportamentele”, declară Mădălina Bălan, psiholog.

Cursurile online se recomandă a fi continuate prin workshop-uri deschise, în care participanții, care și-au însușit deja cunoștințele de bază parcurgând cursul, pot interacționa cu specialiști, pot pune întrebări și își pot extinde astfel cunoașterea asupra domeniului abordat în cadrul cursului.

Această metodă a îmbinării studiului individual, în mediul online, cu workshop-uri deschise, ținute de experți, este recomandată în special generației Y. Studiul științific întreprins de Hart Consulting a arătat că milenarii sunt mult mai sociabili decât colegii lor din generații mai mari; au curiozitate crescută, sunt creativi, deschiși și au o viziune clară asupra viitorului. În schimb, sunt prea puțin pragmatici. Dar pot învăța să fie responsabili, eficienți și să fie integrați cu succes în organizație. Cum? Urmăriți webinar-ul din 17 noiembrie, pe CloudLearning.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *