metalshow

Vreau paine curata

la IASI

Campania “Vreau paine curata” a fost prezenta alaturi de autoritatile locale si ANSVSA la Simpozionul organizat de ROMPAN la Iasi, in perioada 2- 4 noiembrie, care a beneficiat de prezenta a 70 de firme cu domeniul de activitate in sectorul de morarit si panificatie, membre ale acestui patronat profesional si a multor personalitati din mediul universitar.
Participantii s-au aratat foarte interesati de problemele pe care le atinge campania “Vreau paine curata”: “Reprezentantii lumii academice, lectori de specialitate, au imbratisat ideea campaniei cu privire la informarea consumatorilor, la problemele de nutritiei si la rolul alimentatiei in sanatatea oamenilor” afirma Gratziela Bahaciu, presedintele campaniei.

 

Dintre problemele care au fost atinse in cadrul simpozionului, cele care au starnit interesul participantilor au fost legate de:

1.Prezentarea situatiei pietei graului, la nivel national si international (situatie prezentata de Aurel Popescu si Toma Dinu).
2.Stadiul actiunii de reevaluare a unitatilor de morarit-panificatie efectuata de ANSVSA dupa 1 octombrie anul curent:
a.Discutii cu privire la controalele de verificare a stadiului implementarii noului pachet de igiena, HACCP;
b.Discutii pe baza Ordinului 100, cu privire la contractele de asistenta ANSVSA si producatori.
3.Prezentarea tipului de fonduri structurale pe care le pot accesa producatorii in vederea sustinetrii investitiilor.

Prezentarea campaniei “Vreau Paine Curata” a venit pe fondul nemultumirilor legate de faptul ca exista unii producatori care nu respecta standardele de igiena si siguranta alimentara si carora nu li s-a intamplat nimic in urma controalelor efectuate. Gratziela Bahaciu a prezentat canalele de transmitere a sesizarilor cu privire la neregulile de pe piata. Aceste canale sunt: TELVERDE si telefoane mobile, site-ul www.vreaupainecurata.ro si birourile APC din intreaga tara. Sesizarile sunt apoi redirectionate catre institutiile abilitate de control si investigatii, pentru solutionare.

Campania este sustinuta de membrii  ROMPAN, acestia primind deja pliantele “Vreau paine curata” care se pot gasi in magazinele de desfacere a produselor de panificatie incepand de astazi, 3 noiembrie 2006.

Bucuresti, 6.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *